El festival NEU! celebra la desena edició amb una vintena d'actuacions

El concert inaugural serà el 28 de novembre amb Pau Vallvé

Del 26 de novembre i fins el 28 de gener, el festival gironí NEU! celebra deu edicions reafirmant la seva clara aposta pel millor talent independent del territori.

El concert inaugural de Pau Vallvé amb les entrades ja pràcticament exhaurides al Teatre Municipal el 26 de novembre, l'actuació d'Anna Andreu a La Volta el 16 de desembre, l'estrena del primer disc en català de Smoking Bambino a la Sala La Planeta el 16 de desembre, o el concert de l'imparable grup empordanès Cala Vento a La Mirona el 22 de desembre, destaquen entre els concerts del NEU! Festival per tancar aquest 2023.

L'activitat es reprendrà passades les festes de Nadal per començar l'any amb alguns dels clàssics del festival com Tom Hagan, que actuarà a El Foment, el 13 de gener, o Miguel Noguera i el seu Ultrashow, 14 de gener a la Sala La Planeta. El 20 de gener arribarà La Gran Nit del NEU! a la Sala La Mirona, amb una important representació de la millor música independent, actual i d'avantguarda amb les actuacions de Mujeres, Núria Graham, Carmen 113, Yawners, Ciutat i Jordi Serradell.

L'Auditori de Girona acollirà, el 26 de gener, un dels moments més especials d’aquesta edició amb el concert de Mazoni,  que serà una darrera oportunitat de veure’l en directe abans d'una llarga aturada.

El músic i cantant de  la Bisbal d’Empordà ens proposa i es proposa un Temps mort per avaluar, per descansar, per agafar forces, per ordenar...i per tenir temps per pensar. Per pensar quines cançons noves li agradaria fer en un futur. Abans però, vol acomiadar aquesta etapa de dues dècades amb una gran celebració al NEU! Festival, amb un concert exclusiu recopilant tots els seus grans èxits a l'Auditori de Girona.

L'endemà, el festival oferirà una altre doble jornada amb l'actuació de Dan Peralbo i El Comboi a l'Estació Espai Jove de Girona, i al vespre serà el torn de A BEGINNING, una peça escènica a mig camí entre la composició musical i l'escriptura coreogràfica, que arriba al al Teatre Municipal després del seu gran èxit en la darrera edició del Festival Grec.

Com activitat de cloenda, i amb la intenció de celebrar aquestes deu edicions de la manera més popular, el Festival oferirà una matinal familiar molt especial pel diumenge 28 de gener al Centre Cultural la Mercè.

Una jornada amb les actuacions de la Orchestra Fireluche on recuperaran el seu esperit més instrumental i juganer, l'actuació del Circ Vermut amb el seu espectacle Absurd, i l'actuació de Joan Colomo que sota el nom Fàbrica de Hits ens convida a tots a ser partícips de la construcció d'un Hit partint de zero.