El PSC reclama que es mantingui el Centre de Fauna dels Aiguamolls

Juli Fernández assegura que el tancament del centre va en contra del model turístic de la Costa Brava

El primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, ha exigit al Govern que “no s’escudi darrere el dèficit i la situació econòmica” i que “garanteixi que el Centre de Recuperació de la Fauna Salvatge dels Aiguamolls de l’Empordà continuarà obert”. El socialista manté que “el Govern ha de fer un esforç i aportar els recursos humans i materials necessaris per assegurar la continuïtat d’una tasca mediambiental a l’Empordà de més de trenta anys”.

Els treballadors han explicat que l’empresa Forestal Catalana –adscrita a la Generalitat i responsable del servei- els ha comunicat les intencions de tancar el centre al·legant problemes econòmics. Però la Generalitat ho nega i manté que està negociant un expedient de regulació d’ocupació. Per això, i davant les informacions contradictòries, el diputat del PSC ha anunciat que està considerant les iniciatives parlamentàries oportunes per demanar explicacions.

Per Fernández, “la crisi econòmica no pot ser una excusa per deixar de prioritzar la protecció del medi ambient ja que en el paisatge i l’entorn radica una de les potencialitats de les comarques gironines per sortir de la crisi”. En aquest sentit, el primer secretari dels socialistes ha assegurat que el tancament del Centre de Fauna “atempta contra el model turístic de la Costa Brava, basat en un equilibri territorial i el valor afegit del paisatge”.

Per concloure, el diputat al Parlament de Catalunya ha manifestat que “és en aquestes actuacions quan més es constata la falta de sensibilitat de CiU per la protecció del medi ambient”. Fernández ha argumentat que, en qüestions mediambientals, “CiU sempre s’alinea amb el PP”, com al seu parer demostra que els nacionalistes no hagin volgut recórrer la Llei de Costes aprovada pels populars o que hagin suspès l’aplicació del Pla Director del Sistema Litoral de Catalunya, l’eina d’ordenació essencial del litoral català.