Concentració de suport a la directora del col·legi Sagrada Família de Girona que serà traslladada

Melchora Terrados feia 30 anys que estava al capdavant del centre

Les famílies dels barris de Girona Est s'han concentrat aquest dimarts al matí al davant del col·legi Sagrada Família per donar suport a Melchora Terrados, la directora del centre concertat que serà traslladada a Madrid per l'ordre Institut de Religioses de Sant Josep.

Amb crits de "Melchora es queda" o "Melchora és del barri" pares i alumnes s'han concentrat a les portes de l'escola a l'hora d'entrar. Al veure les mostres de suport la directora ha sortit per la finestra visiblement emocionada.

Des de dalt de la finestra ha aprofitat per agrair el suport i reiterar que la seva sortida és en contra de la seva voluntat. Segons afirmen les famílies la directora la traslladen a un centre de Madrid i demanen que es quedi al barri.

L'actual directora del centre des de sempre s'ha implicat en el desenvolupament dels barris de Vila-roja, Mas Ramada i Font de la Pólvora durant un període de 30 anys. Una de les mares de l'AMPA del col·legi, Marta Zambudio, explica que ella va ser la impulsora de la cavalcada de Reis a Girona Est i també ha tirat endavant altres iniciatives i projectes socials. "Mai s'ha preocupat de si un nen és alumne o no del col·legi, només què necessitava per ajudar-lo", explica Zambudio.

Ara, l'ordre religiosa que gestiona el col·legi ha decidit treure Melchora de la direcció i traslladar-la a Madrid. Segons expliquen els membres de l'AMPA, allà seguirà fent classes en un dels centres que té l'Institut de Religioses de Sant Josep. Les famílies gironines no entenen aquesta decisió i malgrat que no tenen res en contra del nou equip directiu que decideixi l'ordre, demanen que la Melchora "es quedi".

Concentració i recollida de firmes

Zambudio assegura que la monja ja té edat per retirar-se i entendrien la seva jubilació, però no que decideixin enviar-la a Madrid per seguir fent tasques docents a allà. En motiu d'aquest canvi, les famílies dels barris de Girona Est s'han concentrat aquest dimarts al matí a les portes del col·legi. Minuts abans de les nou del matí han repartit pancartes i cartells entre els nens per mostrar l'estima que tenen els pares i els alumnes a l'encara directora del centre.

A banda de les pancartes, les famílies també han cridat "Melchora es queda" o "Melchora és del barri" per demanar que no la destinin a Madrid. En paral·lel, els membres de l'AMPA han engegat una recollida de signatures en contra de la destitució i trasllat de la monja.

A causa de la mobilització, la directora ha tret el cap per la finestra per veure què passava. La dona, visiblement emocionada, ha agraït les mostres de suport. Ha recordat a totes les famílies que el canvi no és per voluntat pròpia i que si fos per ella es quedaria al col·legi "molts anys més". Per això la monja confia en què la pressió de les famílies "arribi a qui ha d'arribar" i que finalment la situació es resolgui favorablement.