El Sindicat de l'Habitatge de Salt ocupa la seu la Generalitat a Girona

Una cinquantena de persones protesta a l'exterior de la Delegació per un desnonament

El Sindicat de l'Habitatge de Salt (Gironès) havia convocat una concentració aquest divendres al migdia per denunciar un desnonament d'una família vulnerable. La concentració estava convocada al migdia davant de la Delegació del Govern a Girona i exposaven que el dijous els Mossos d'Esquadra havien desnonat una dona i el seu fill de 10 anys sense previ avís.

Segons explica el sindicat, la família vivia des de feia més d'un any en el pis mentre buscava alternatives per regularitzar la seva situació. Malgrat tot, no havia aconseguit un preu accessible i moltes agències li negaven el lloguer pel racisme immobiliari.

Mentre la dona portava la filla a l'escola, els agents dels Mossos d'Esquadra van anar al domicili per fer fora la família, tot i que els afectats asseguren que no havien estat notificats. Des del Sindicat es van mobilitzar per intentar aturar el desnonament, però els agents dels Mossos els van impedir l'accés a l'habitatge i finalment es va executar l'expulsió.

Per denunciar la situació, el sindicat s'ha manifestat davant de la Delegació del Govern. A més, un grup de manifestants i la pròpia víctima han entrat dins l'OAC i han desplegat una pancarta.

En ella es reclamava més lloguer social i aturar els desnonaments. Des de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya han rebut la víctima del desnonament i s'han reunit amb ella per trobar solucions al desnonament.

Mentrestant, els vigilants de seguretat han tancat la porta d'accés principal a l'OAC i una cinquantena de persones donaven suport a la família des del carrer. Els usuaris de l'OAC han pogut accedir dins de l'oficina a través d'un accés secundari.

Durant la reunió, els manifestants han cridat diverses proclames en favor de l'habitatge digne. Poc després de dos quarts de dues del migdia, la reunió s'ha acabat i els membres del Sindicat de l'Habitatge han sortit de l'OAC i s'ha dissolt la concentració.