Jornada de portes obertes al jardí botànic de Cap Roig per commemorar el seu 82è aniversari

Les instal·lacions reben 25.000 visitants anuals i compten amb un parc escultòric

El 26 de juny de l'any 1928 l'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) va atorgar la concessió d'obres al matrimoni Woevosdsky. Coincidint doncs amb el 82è aniversari del jardí botànic de Cap Roig, Caixa Girona ha organitzat una jornada de portes obertes per homenatjar al 'rus' i a la 'russa', tal com eren coneguts els impulsors d'aquest espai emblemàtic.

En una primera part de l'acte, es retrà homenatge a Nicolai Woevodsky i Dorothy Weber amb el desplegament d'una placa commemorativa i la interpretació d'unes peces de violoncel a càrrec de Josep Maria Bassal. En una segona part, més de caire 'popular', es servirà un refrigeri i el grup 'Els que canten', amb Pere Bahí i Pep Rodríguez, interpretaran cants de taverna i havaneres.

25.000 visites anuals

La portaveu de Caixa Girona –que des de 1969 gestiona l'espai–, Rosa Gil, ha convidat tota la gent a gaudir d'aquesta jornada de portes obertes per passejar pel jardí botànic, que compta amb més de 700 espècies de plantes de diferents parts del món, a més també d'un parc escultòric amb obres de Jorge Oteiza, Miguel Berrocal, Xavier Corberó, Basterretxea, Amadeo Gabino, Paul Suter, Rosa Serra, Quim Domene o Carlos Lizariturry, entre altres.

El jardí botànic de Cap Roig, amb 25.000 visites anuals, alberga un dels jardins paisatgístics més importants. Segons Gil, es tracta d'un espai 'únic' al Mediterrani i per això es vol homenatjar als seus fundadors.

Aquest dissabte es poden visitar diverses de les edificacions que el matrimoni Woevodsky va construir dins el recinte, com el Castell, que té un claustre obert al públic, l'edifici de les Torres o 'Gate House' –que era l'espai de residència del matrimoni– i el Poble Espanyol o 'Village' –complex on residia el personal de servei–.

A sis dies de l'inici del Festival de Cap Roig

La jornada de portes obertes d'aquest dissabte es fa quan només queden pocs dies per inaugurar el tradicional Festival de Cap Roig. El proper 2 de juliol, 'Los Chicos del Coro' i Rufus Wainwright donaran el tret de sortida al Festival, que continuarà fins el 17 d'agost i acollirà cantants de primera fila com Julio Iglesias, The Beach Boys, Rosana, Sinéad O'Connor i Ainhoa Arteta, entre d'altres.