Un acusat s’enfronta a 14 anys de presó per violar una menor a Olot

El fiscal sosté que la va immobilitzar i la va penetrar vaginalment durant una estada a casa d’una familiar

Un acusat s’enfronta a 14 anys de presó per violar una menor de 14 anys l’any 2018 a Olot (Garrotxa). El fiscal sosté que l’home, que aleshores tenia 25 anys, va perpetrar els fets durant les vacances de Setmana Santa quan va allotjar-se a casa d’una tia on hi havia la víctima.

Segons recull la fiscalia, una de les nits l’acusat, aprofitant que la menor va entrar a l’habitació on dormia, amb “ànim de satisfer els seus desitjos sexuals” i ”plenament conscient dels efectes perniciosos i nocius que els actes” provocarien en la nena, la va agafar “fortament pels braços” quan pretenia marxar i la va empènyer contra el sofà. Li va tapar la boca i un cop tombada d’esquenes, se li va posar a sobre i la va penetrar vaginalment.

Els fets van tenir lloc fa cinc anys a Olot. Segons recull l’escrit d’acusació del ministeri fiscal, l’acusat residia en període vocacional d’aquella Setmana Santa a casa d’una tia seva, juntament amb altres familiar entre els quals hi havia la víctima. La menor aleshores tenia 14 anys i l’acusat, 25.

El fiscal sosté que una nit, aprofitant que la menor va entrar a la sala on ell dormia i després de mantenir-hi una breu conversa, “amb ànim de satisfer els seus desitjos sexuals” i “plenament conscient” dels greus efectes que tindrien en “el lliure desenvolupament de la personalitat” i la “maduresa sexual” de la nena, la va agafar fort dels braços quan pretenia marxar i la va empènyer contra el sofà. Paral·lelament, li va tapar la boca per evitar que cridés i la va advertir en diverses ocasions que no ho fes.

“Un cop tombada, l’acusat se li va posar a sobre, evitant que es mogués, i valent-se de l’avantatge de la situació, li va baixar els pantalons del pijama i la va penetrar vaginalment durant aproximadament tres minuts”, detalla el fiscal. Aleshores, la víctima va poder deslliurar-se’n, va marxar corrents de l’habitació i es va refugiar a la del costat.

Segons recull la fiscalia, com a conseqüència dels fets, la menor pateix “un elevat malestar emocional” amb una simptomatologia que equival a un “trastorn d’estrès posttraumàtic crònic”.

Per tot plegat, l’acusació pública li demana 14 anys de presó per un delicte d’agressió sexual a una menor amb accés carnal, la prohibició d’acostar-se a la víctima a menys de 500 metres i de comunicar-s’hi per qualsevol via i llibertat vigilada durant 9 anys i que l’indemnitzi amb 7.000 euros. A més, tenint en compte que l’acusat no té nacionalitat espanyola, sol·licita que un cop hagi complert dues terceres parts de la pena se l'expulsi durant 10 anys del país.

La defensa, en canvi, nega els fets i en demana l’absolució. El judici s'havia de fer a l'Audiència de Girona aquest dimecres però s'ha suspès fins al juny perquè faltava un testimoni clau per a les parts.