Uns encaputxats intenten assaltar una casa a Albons amb els propietaris dins

Els lladres han acabat fugint en veure que el propietari els ha amenaçat amb avisar als mossos i disparar-los

Uns encaputxats han intentar assaltar una casa aïllada a Albons (Baix Empordà) amb els seus propietaris a dins. Els fets han passat pels volts de la passada mitjanit, quan el matrimoni ha sentit un fort cop a la porta d'entrada.

En comprovar què havia passat, s'han topat amb almenys dos homes encaputxats de raça negra que portaven una pistola. Els lladres intentaven trencar un vidre amb el colze sense èxit per poder accedir a dins de la casa. El propietari i la seva dona els veien a través del vidre i els han amenaçat en trucar als mossos i a disparar-los amb una escopeta tot i que en realitat no tenien cap arma a casa. Finalment, han marxat. Els mossos ja estan investigant el cas.

Un gran ensurt és el que s'han emportat una parella jove que estava tranquil·lament a la casa que tenen a Albons aquesta nit passada. Viuen a un mas aïllat, ja tocant a la muntanya. Van sentir un cop fort a la porta d'entrada que els va alarmar però el que més els va aterrir va ser trobar-se de cares amb els assaltants, que anaven amb la cara tapada i duien una pistola. Estaven separats per un vidre i els lladres intentaven trencar-lo amb els colzes sense sortir-se'n. El propietari va decidir començar a cridar amenaçant-los que avisaria als Mossos i que els dispararia amb una escopeta i sembla que va ser suficient per fer-los marxar.

Aquest matí, ho han denunciat als Mossos d'Esquadra que ja han obert una investigació. Segons ha explicat l'alcalde del municipi, Joan Hostench, un veí de la finca del costat també assegura haver vist dos homes que caminaven per la zona aquella mateixa nit que coincidien amb la descripció que ha fet el matrimoni.

Un servei de guarda nocturna

"Ja no sabem què més hem de fer perquè és una gran impotència", explica l'alcalde. Aquest intent d'assalt no és un cas aïllat ja que han viscut robatoris a finques i cases particulars en els últims mesos. Entre ells, per exemple, destaca el robatori d'un làser per anivellar camps valorat en 5.000 euros. Fa dos mesos, també van entrar a robar a un hivernacle i es van endur mànegues i bateries agrícoles. Per això, han decidit contractar des del consistori juntament amb 20 particulars més un servei de guardes de camp nocturn que començarà a patrullar el pròxim dilluns.