Presó per a dos detinguts en l'operatiu amb 220.000 euros en marihuana comissada a Llagostera

Un dels arrestats portava tres pistoles carregades dins una motxilla

El jutjat ha enviat a presó dos dels tres detinguts en l'operatiu conjunt entre Mossos i Policia Nacional que va permetre desmantellar una plantació de marihuana en una antiga empresa de jardineria de Llagostera (Gironès).

En total, s'ha comissat droga per valor de 220.000 euros al mercat negre. La policia continua buscant un quart sospitós, que va aconseguir fugir, i no descarta que hi hagi més persones implicades. Els agents van sorprendre els quatre homes el 25 d'octubre passat, quan instal·laven càmeres de videovigilància al voltant de la finca, on hi havia gairebé 1.400 plantes de marihuana.

En van aconseguir detenir a tres, amb edats compreses entre els 24 i els 40 anys. Un d'ells portava tres pistoles carregades dins una motxilla.

Segons informen els Mossos i la Policia Nacional, els dos cossos van tenir coneixement que en aquest antic centre de jardineria de Llagostera s'hi estaria cultivant marihuana. Per això, van coordinar-se per investigar conjuntament la finca i la nau que hi ha en aquests terrenys.

El 25 d'octubre a la tarda, mentre feien diverses comprovacions, els policies van sorprendre quatre homes a la zona, que eren els qui tenien cura de la plantació. Un d'ells, de fet, estava instal·lant càmeres de videovigilància al voltant del perímetre, i un altre reparava una porta d'accés a la part posterior de l'edifici.

Quan els sospitosos van veure els agents, van fugir corrents. Els policies van poder atrapar-ne tres, però el quart encara continua fugit. Els arrestats tenen edats compreses entre els 24 i els 40 anys. A la motxilla d'un d'ells, a més, els agents van trobar-hi tres pistoles carregades.

Els Mossos i la Policia Nacional van veure com a dins la nau de l'antiga empresa de jardineria hi havia una plantació de marihuana en un estat de creixement avançat. L'endemà al matí, els dos cossos van fer una inspecció conjunta a la finca. Repartides entre dues sales situades dins l'edifici, i en un hivernacle a l'exterior, els policies van localitzar fins a 1.392 plantes de marihuana i gairebé 2 quilos de cabdells de droga.

220.000 euros

Segons les estimacions de l'Oficina Central d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior, la marihuana comissada té un valor de 220.000 euros al mercat negre. Durant la inspecció a la finca, els policies també van localitzar tota mena d'aparells per afavorir el creixement de la droga. Entre d'altres, 120 focus amb transformadors, 30 ventiladors, tres extractors i dos equips d'aire condicionat.

A més, els agents també van veure com els sospitosos havien punxat la llum i que, per tenir electricitat, directament s'havien enganxat a l'escomesa general. Per això, a més d'un delicte contra la salut pública i un de tinença il·lícita d'armes, també se'ls acusa d'un tercer de defraudació de fluid elèctric.

Els tres detinguts, que tenen antecedents, van passar a disposició judicial el 28 d'octubre davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona. Dos d'ells han ingressat a presó. Els Mossos i la Policia Nacional continuen buscant el quart sospitós, que va aconseguir fugir, i no descarten que hi hagi més persones implicades en el cas.