Uns vuitanta socorristes de la Creu Roja vigilaran 28 platges de la Costa Brava

L'any passat els vigilants van rescatar a 65 banyistes i van assistir a 11.191 persones

Des d'aquest mes de juny i fins a mitjans setembre, 79 socorristes de la Creu Roja - entre voluntaris i personal remunerat- vigilaran 28 platges del litoral gironí per garantir la seguretat dels banyistes. La campanya, que ha començat aquest passat cap de setmana compta sis ambulàncies, sis embarcacions, tretze desfibril·ladors i assegurarà l'atenció sociosanitària - prevenció, vigilància, salvament i socorrisme- de vuit municipis de la demarcació.

L'any passat, els socorristes van fer 11.191 assistències superant de llarg les 8.954 del 2011, van rescatar 65 banyistes i van atendre 121 menors que s'havien perdut. A més, 584 persones van requerir els serveis de la cadira amfíbia. La Creu Roja a Girona va començar el cap de setmana passat la campanya de vigilància a les platges de la Costa Brava.

En total, 79 socorristes vigilaran les 28 platges de Portbou, Llançà, Castelló d'Empúries, L'Escala, Pals, Begur, Palafrugell i Sant Feliu de Guixols. Unes xifres inferiors en comparació amb els 100 socorristes i les 33 platges que es van vigilar durant l'anterior dispositiu d'estiu.

L'assistència dels socorristes es basa en tasques de vigilància, prevenció de riscos, rescat de persones en perill d'ofegar-se o rastreig per localitzar banyistes i menors extraviats. També porten a terme primers auxilis i practiquen evacuacions sempre que sigui necessari. Enguany, la Creu Roja disposa de sis ambulàncies, sis embarcacions i 13 desfibril·ladors externs automàtics, entre d'altres efectius. A totes les platges amb cobertura de la Creu Roja disposen d'un lloc de socors al qual els banyistes es poden adreçar si necessiten atenció sociosanitària. Els socorristes també ajuden a embarcacions en cas que tinguin algun problema o accident.

Com és habitual, la Creu Roja oferirà els serveis de cadira amfíbia i productes de suport a les platges de Roses, Llançà, l'Escala, Portbou, Castelló d'Empúries, Begur, Palafrugell, Pals i Sant Feliu de Guíxols. L'any passat, els socorristes van ajudar 11.191 persones, van rescatar 65 banyistes i van retornar a 121 menors extraviats. En total, els vigilants van dur a terme 19.193 mesures preventives i van ajudar a 584 persones que necessitaven els serveis de la cadira amfíbia. D'altra banda, es van doblar respecte el 2011 - passant de 1.879 a 3.517- les assistències per picades de medusa.