El castell de Montsoriu rep el visitant 150.000 amb una celebració apadrinada per Quim Masferrer

El patronat del monument espera superar enguany els 19.000 turistes que va rebre l'any passat

El castell de Montsoriu (Selva) ha rebut el visitant 150.000 aquest dissabte al matí en el marc d'una jornada festiva que ha començat a les deu del matí amb l'emissió en directe d'un programa radiofònica per Ràdio Marina i que s'ha allargat fins a la una del migdia.

La recepció, organitzada pel Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell de Montsoriu, ha anat a càrrec dels dos màxims responsables d'ambdues institucions, Martí Pujals i Albert Sanz.

El visitant 150.000 ha rebut la benvinguda del vescomte Bernat de Cabrera i de l'actor Quim Masferrer, veí de Sant Feliu de Buixelleu (Selva). A la celebració també hi han assistit persones vinculades amb el castell des de la seva obertura al públic el 2011.

L'acte central de la celebració s'ha fet a les dotze del migdia i ha consistit en l'entrega d'un diploma acreditatiu al visitant 150.000, una estada d'una nit al balneari Vichy Catalan per a dues persones – sopar, dormir, esmorzar i un massatge-, i una foto de rècord d'aquesta efemèride amb les autoritats assistents, el vescomte Bernat de Cabrera i l'actor Quim Masferrer.

El visitant que ha estat l'afortunat de ser el número 150.000 del castell pertany a la família Mor Sastre de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental). Aquesta família va adquirir les entrades telefònicament a mitjans de la setmana passada i era la primera vegada que visitaven Montsoriu.

Durant l'acte, el president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals i el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Albert Sanz, ha fet referència a l'increment de visitants que ha tingut aquest monument els darrers anys. "Sabem que la visita a Montsoriu és molt satisfactòria per enquestes que ens diuen que un de cada dues persones que fa la visita és per recomanació d'altres persones que ja han gaudit del castell o bé són visitants que repeteixen l'experiència amb altres acompanyants", han dit.

Castell de Montsoriu

El castell gòtic de Montsoriu, situat entre Arbúcies (Selva) i Sant Feliu de Buixalleu, i ha rebut 150.000 visitants des que va obrir les portes l'any 2011. Segons el patronat del castell, la singularitat del monument que es troba a 2,8 quilòmetres de l'aparcament de vehicles i connectat amb diferents itineraris del parc natural del Montseny, "fa que sigui un destí pels amants de la natura i l'excursionisme".

Els primers anys, les visites només eren permeses en el format de visita guiada, per tal de facilitar el recorregut a l'interior del castell. A partir del 2014, amb les millores introduïdes en diferents fases, es facilita l'accés en format de visita lliure autoguiada. Això va significar un increment dels visitants. Un cop superat els efectes de la pandèmia, l'any passat es va assolir la xifra de 19.000 visitants. Aquestes són, segons el patronat, "les millors dades des que es va obrir el castell", que espera que "Montsoriu assoleixi enguany un nou rècord històric de visites".