Creen un portal web amb dades reals d’immobles de les comarques gironines

Hi apareixen els preus de venda i lloguer de l'activitat immobiliària a la demarcació de Girona

Dades de preus de venda i lloguer de tot tipus d’immobles i informació actualitzada sobre l’activitat immobiliària. Aquestes són algunes de les informacions més destacades que es podran consultar a través de la nova plataformaMercat Gironí Immobiliari’ (MGI), impulsada conjuntament pel Col·legi d’Administradors de Finques de Girona (CAFGi), el Col·legi i Associació d'Agents de la Propietat Immobiliària (API) i el Gremi de Promotors i Constructors d'edificis de Girona.

Els tres col·lectius, també impulsors de l'estudi de preus de mercat d'obra nova, segona mà i lloguer, creat l'any 2000, fan un pas endavant amb aquest nou portal 'Mercat Gironí Immobiliari', una plataforma informàtica creada des del sector i per al sector, amb informació de l'activitat immobiliària actualitzada amb dades facilitades pels i les professionals que esdevé un avenç important en la millora dels recursos disponibles que les tres entitats ofereixen al sector immobiliari.

La nova plataforma, que pretén ser una eina viva d’actualització constant, s’ha presentat aquesta setmana entre els i les membres dels diferents col·lectius impulsors. Ho explica el President del Gremi de Promotors i Constructors d’edificis de Girona, Miquel Bosch, que posa de manifest com l’estudi de preus de mercat ha estat el punt de partida de la nova eina: “Des del 2000 s’han publicat 46 estudis de preus de mercat i avui, amb aquesta eina veiem consolidada aquesta feina fent un pas endavant molt important”.

Una opinió compartida pel President del Col·legi i Associació d'Agents de la Propietat Immobiliària (API), Joan Company: “A nivell d’Espanya no hi ha cap estudi com el que any rere any fem dels preus de mercat, elaborat per les persones que vivim el dia a dia del mercat immobiliari. Es tracta d’una eina de treball important a l’hora de fer la valoració d’un immoble; fins i tot, hi ha ajuntaments que ens ho demanen i ara calia continuar avançant: ja fa anys que s’està treballant per fer aquest salt qualitatiu, que avui fem realitat amb aquesta presentació del ‘Mercat Gironí Immobiliari", ha dit.

El web compta amb diferents apartats, alguns oberts a tota la ciutadania i altres restringits al sector. Una de les parts públiques és l’'Observatori de l'Habitatge de les Comarques Gironines, en què el contingut s'estructura en forma de fitxes d'informació ampliables i/o substituïbles per fitxes amb dades noves i actualitzades i permetrà disposar d’informació actualitzada en la mesura de la implicació dels/les professionals del sector.

Ho explica el responsable de l’MGI del Col·legi API, David Saura: “La potència de l’eina estarà determinada per l'ús que en facin les persones que pertanyen als tres col·lectius. Apleguem més de 900 professionals a les comarques gironines i per tant, el volum de dades amb el que estem treballant és elevadíssim i calia una eina com aquesta per oferir millors i nous serveis i esdevenir l’indicador de referència del scetor”, ha assegurat.

Durant la presentació, el President del Col·legi d’Administradors de Finques de Girona (CAFGi), Francesc X. Quintana, ha ressaltat el compromís amb la nova plataforma: “Es tracta d’una eina per fer comunitat activa i compromesa, i convertir l’estudi de preus de mercat al segle XXI: que les dades siguin de qualitat, obertes i estiguin al dia.

Ha de ser un suport per a prendre decisions i generar valor als despatxos, per poder aconsellar els clients i clientes. La societat té dret a informar-se i amb aquesta web s’està fent un acte de transparència que aporta claredat al sector. És important que el col·lectiu hi participi de manera activa perquè les dades que n’extraurem seran beneficioses per a tots i totes”, assegura.

Els presidents dels tres col·lectius han tingut un record per en Pere Bahí, promotor de la plataforma i membre de la comissió fins al moment de la seva mort, i n’han destacat el seu compromís amb la transparència i la qualitat de les dades del sector immobiliari.

A partir d’ara, els i les professionals del sector immobiliari començaran a incorporar les dades de les que disposen per tal que la plataforma, que ja està operativa, vagi agafant volum.