Jutgen un acusat d'abusar sexualment de la seva filla de 4 anys a l’Escala

Les acusacions sostenen que li demanava que el toqués i li ensenyava vídeos de contingut sexual

L’Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un acusat que s’enfronta a 8 anys de presó per abusar sexualment de la seva filla de 4 anys a l’Escala i fer-li presenciar actes de caràcter sexual.

Les acusacions sostenen que amb ànim “libidinós” i de satisfer els seus desitjos sexuals es despullava davant de la menor, li demanava que li toqués el penis, que intentava tocar-li la vulva -que ho va aconseguir en “almenys una ocasió”- i l’obligava a veure vídeos de contingut sexual, aprofitant les ocasions en què la mare de la nena no era a casa. Durant el judici l’acusat ha negat els fets i ha explicat que tenia problemes mentals i d’addicció a l’alcohol i les drogues.

Els fets que s’han jutjat a la Secció Tercera de l’Audiència es remunten al 2017. Concretament, entre els mesos de gener i juny. Segons recull l’escrit de la fiscalia, en dates “indeterminades” però en “diverses ocasions” va abusar de la menor, que aleshores tenia 4 anys. Els abusos, segons la fiscalia, van tenir lloc a la casa familiar que tenien a l’Escala.

“Fent valer la seva condició de pare i aprofitant-se de la relació d’ascendència, es despullava davant d’ella, li deia que li toqués el penis i que li fes petons”, relata el ministeri fiscal. A més, relata que li intentava fer tocaments a la vulva i que, de fet, ho va aconseguir en almenys una ocasió per “sobre de la roba de la menor”.

D’altra banda, la fiscalia i l’acusació particular també relaten que durant el mateix període i a la mateixa casa, l’acusat feia veure a la seva filla “de forma contínua vídeos de contingut sexual”.

La declaració de la menor s’ha fet a porta tancada; però durant el judici han declarat diversos psicòlegs que han corroborat la versió que sostenen les acusacions. En tots els casos, han relatat que la víctima va manifestar de forma espontània els abusos i que, en diverses ocasions, va escenificar les peticions sexuals a través de joguines.

També ha declarat la tia de la menor, que ha explicat que la nena li va explicar que el seu pare li deia que li “fes petons i li xuclés la tita”. A més, ha relatat que en una ocasió, li va escenificar amb unes nines que li havien regalat.

La dona ha dit que la confessió li va fer quan la víctima i la seva mare vivien a casa d’ella perquè ja s’havia separat de l’acusat. Es dona la circumstància que l’acusat ja va ser jutjat per intentar cremar la seva filla i la seva dona.

L’acusat, en canvi, ha negat els fets. Ho ha fet responent només a les preguntes del seu advocat i ha dit que ni li va fer veure vídeos de contingut sexual ni li va fer tocament ni li va demanar que el toqués.

També ha explicat que era addicte a l’alcohol i les drogues i que tenia diagnosticat TOC i un trastorn bipolar. De fet, ha explicat que en aquests moments està internat en un centre per tractar les seves addiccions.

La fiscalia demana 8 anys de presó per a l’acusat: sis per un delicte continuat d’abús sexual a menor de 16 anys i dos més per fer-li presenciar actes de caràcter sexual. També demana que se li imposi la prohibició d’aproximar-se a la víctima a menys de 200 metres i de comunicar-s’hi durant 10 anys, llibertat vigilada també durant 10 anys i la privació de la pàtria potestat de la menor. També demana que indemnitzi la nena amb 10.000 euros.

L’acusació particular se suma al relat de la fiscalia però demana 9 anys de presó per a l’acusat. També demana que se li prohibeixi acostar-se a la víctima a menys de 800 metres ni comunicar-s’hi durant 10 anys i una pena de llibertat vigilada durant el mateix període. A més, demana que s’indemnitzi la víctima i la seva mare.

La defensa en demana l’absolució perquè considera que no hi ha proves de suficient entitat per condemnar-lo; però en cas de condemna, proposa diverses alternatives. Per una banda, que se li apliqui un eximent complet per alteració mental i, com a alternativa, un d’alteració mental per ús de drogues. I en cas que no s’apliquin els eximents, se n’hi apliqui un de molt qualificat.

El judici ha quedat vist per a sentència.