Jaume Heredia, nou gerent de la Regió Sanitària de Girona

Pren el relleu a Miquel Carreras que es jubila

El Departament de Salut ha nomenat Jaume Heredia i Quicios com a nou gerent de la Regió Sanitària de Girona i director dels serveis territorials de Salut a Girona, amb efectes des del dia 2 de novembre de 2023.

Jaume Heredia agafa el relleu de Miquel Carreras, qui es jubila després d’haver estat al capdavant de Salut a Girona des de l’any 2016.

Heredia és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Reus, amb especialització en Medicina Familiar i Comunitària per la Unitat Docent Girona-Hospital Dr. Josep Trueta; i graduat en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). A més, compta amb el Màster en Gestió d'Equips Sanitaris per la Universitat de Barcelona (UB).

El nou gerent i director ha compaginat la gestió amb l’assistència, desenvolupant tasques professionals en l’àmbit de l’atenció primària i de les urgències i emergències a diferents hospitals gironins.

El 2006 va ser nomenat cap del Servei d'Urgències de l'Hospital Santa Caterina de Salt, fins al 2010. El novembre del 2010 va assumir la direcció del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a les comarques gironines.

Al juliol de l’any 2015 retorna a l'activitat assistencial al servei d'Urgències de l'Hospital Santa Caterina i el desembre del 2018 es va incorporar a la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa com a director mèdic.

El nou delegat territorial ha compaginat aquestes activitats amb la docència universitària a la Universitat de Girona (UdG), on ha estat professor associat de la Facultat de Medicina en el període 2013-2016.