Girona s'omple durant el diumenge de Fires a l'espera d'un nou bisbe

La tradicional missa no ha comptat amb la presència de Lluc Salellas

Girona s'ha omplert aquest diumenge de Fires de Sant Narcís. Un dels actes destacats del matí ha estat la missa celebrada en honor al patró de la ciutat, que s'ha fet com és tradició a les onze del matí a la basílica de Sant Fèlix.

L'administrador diocesà, Lluís Suñer, ha estat l'encarregat de predicar l'homilia que ha centrat en el retorn del bisbe a Girona i en la figura de Sant Narcís, que "també va ser bisbe".

"Estem a les portes de rebre un nou bisbe, que ben segur ens ajudarà a viure el present amb coratge i el futur amb esperança", ha dit. La Diòcesi de Girona no té bisbe des que es va morir el darrer, Francesc Pardo, l'abril de l'any passat.

Aquesta ha estat, per tant, la segona missa de Sant Narcís consecutiva que celebra Girona sense bisbe i també la primera en què l'Ajuntament no s'ocupava del protocol de l'acte litúrgic, sinó que ho feia el Bisbat.

El consistori va justificar el canvi per "motius tècnics, amb la voluntat de reestructurar el programa de Fires i treure pes als actes institucionals". Dins la basílica s'ha notat l'absència tant del batlle gironí, Lluc Salellas, com del seu equip de Guanyem Girona.

En canvi, no hi ha faltat el grup municipal de Junts (que ja va expressar el seu desacord amb aquesta decisió) amb el secretari general de la formació, Jordi Turull; l'exalcaldessa de Girona, Marta Madrenas; l'actual primera tinenta d'alcaldia, Gemma Geis o el regidor de Talent, Xavier Aldeguer. Al seu costat hi havia el segon tinent d'alcaldia de Girona, Quim Ayats (ERC) i la cap de l'oposició de l'Ajuntament, Silvia Panque (PSC).

A la missa també hi ha assistit la delegada del govern a Girona, Laia Cañigueral; la presidenta del Parlament, Anna Erra; el conseller de Recerca i Universitat i exalcalde de Girona, Joaquim Nadal o el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, entra d'altres personalitats.

Com l'any passat, l'acte l'ha tornat a presidir l'administrador diocesà, Lluís Suñer, que ocupa el lloc del bisbe a l'espera que la Diòcesi de Girona en rebi un de nou. La ciutat es va quedar sense aquest càrrec l'abril de l'any passat, quan va morir Francesc Prado, i de moment no ha estat substituït.

Bullici al carrer

Coincidint amb les bones temperatures d'aquest diumenge, els carrers de Girona s'han omplert des de bon matí tant de gironins i gironines, com de visitants vinguts d'arreu de la demarcació i del país.

Entre els actes de la jornada en destaquen la Fira de Mostres, que continua després que obrís les portes dissabte; la diada castellera, que s'ha celebrat a dos quarts de dotze a la plaça del Vi; les audicions de sardanes, que es reparteixen durant tot el dia per diferents punts de la ciutat o l'espectacle que ofereix el circ Raluy amb el pallasso Tortell Poltrona en primícia a Girona.

La zona de les atraccions també ha aplegat un gran nombre de visitants. La majoria dels que s'hi passejaven aquest diumenge al migdia eren famílies.

A partir de les nou, les activitats nocturnes tornaran a omplir La Copa amb les lluminàries de Fires primer i els concerts de Mariona Escoda i Ginestà a partir de dos quarts d'onze de la nit.