El circ Raluy i Tortell Poltrona presenten una unió històrica per Fires de Girona

La producció fusiona la mirada clàssica del circ amb versió més contemporània de Poltrona

Girona serà l'escenari d'un moment històric en l'àmbit del circ català perquè el circ Històric Raluy i el pallasso Tortell Poltrona representaran un espectacle conjunt per primera vegada. La col·laboració es farà aprofitant l'estada de la carpa del circ a la capital gironina durant les Fires de Sant Narcís. Des d'aquest divendres 27 i fins el diumenge 5 de novembre es farà aquest espectacle conjunt i no hi ha cap previsió de repetir aquesta col·laboració.

Poltrona executarà tres dels números més emblemàtics de la seva trajectòria. Però més enllà d'això, l'artista Kimberley Giribaldi Raluy ha detallat que el pallasso també intervindrà en tres actuacions més que farà la companyia de l'Històric Raluy.

El motiu és que volien mostrar aquesta fusió entre la disciplina més clàssica que executa la companyia de Raluy amb la faceta més contemporània de Poltrona.

Kimberley Giribaldi Raluy ha explicat que aquesta col·laboració els ha ajudat a "contraposar maneres de treballar diferents" però amb un resultat més que satisfactori. Per una banda, Poltrona està més acostumat a improvisar i anar sobre la marxa.

Per l'altra, la companyia del circ Històric Raluy no sol deixar marge a la improvisació i els espectacles es regeixen per l'assaig i la disciplina que requereixen les acrobàcies que fan els artistes.

Jocs icaris, barra russa i mà a mà

De fet, el circ compta amb els germans Marton, que interpreten un número de mà a mà, el Trio Barbara amb un número de barra russa, les germanes KImberley i Jillian Giribaldy Raluy que porten una atracció de jocs icaris i el pallasso del circ, David Vasallo, que farà un espectacle còmic damunt d'un cable. Aquesta actuació és una de les tres en què Poltrona intervindrà, ja que ha assegurat que aprecia molt el seu talent i tenia ganes de poder-hi participar.

Per altra banda, una de les parts més emotives de l'espectacle serà quan Rosa Raluy faci un homenatge a Carlos Raluy, el seu pare i fundador del circ que va morir ara fa gairebé quatre anys.

El lligam del circ Raluy amb Girona és molt especial des de fa molts anys tal com confessa la família. El motiu és que el 1997, quan la companyia s'estrenava a la capital gironina per les Fires de Sant Narcís, va néixer Kimberley Giribaldi Raluy, la primera de la cinquena generació de la família que es dedica al circ.