Aragonès visita la nova escola de Vilamalla que posa fi a 20 anys de barracons

El president diu que el Govern treballa per una educació pública “en català”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i la consellera d'Educació, Anna Simó, han presidit aquest matí la inauguració de la nova escola de Vilamalla (Alt Empordà), que va obrir portes aquest mes de setembre després d’uns 20 anys fet classe en mòduls prefabricats.

El centre, que porta per nom Josep de Ribot i Olivas,133 alumnes des d’Infantil 1 fins a 6è de Primària. Les obres per fer realitat aquesta reivindicació històrica han costat uns 4,3 MEUR.

En un altre ordre de les coses, Aragonès ha assegurat que el Govern treballa per una educació pública i “en català” per formar ciutadans “crítics i compromesos”. Durant la inauguració el president també ha posat en valor la importància de les escoles rurals i la integració de l’etapa educativa dels 0 als 3 anys en aquests centres.

“Treballem per garantir el vostre dret a l’educació perquè no hi hagi res que us limiti en tot el que pugueu fer a la vida”, ha insistit Aragonès a la seva intervenció.

El president ha assegurat que aquest curs escolar han continuat amb diverses mesures per “reforçar” el dreta a una educació de “màxima qualitat”. Una educació pública, ha dit, que ha d’ajudar a formar “ciutadans i ciutadanes preparats, crítics i compromesos i també una educació en català”.

Durant el seu discurs, Aragonès ha dit també que les escoles són els edificis “més importants” d’un poble i que els nens i nenes són “el futur”. D’altra banda, ha volgut posar en valor les escoles rurals i la de Vilamalla com a exemple “d’integració” de l’etapa d’infantil i ha recordat que aquest curs s’ha reforçat el nombre de docents. “Ara tenim més mestres i més professors que mai”, ha dit.

En aquest sentit, ha remarcat que, després d’uns anys sense disponibilitat pressupostària, enguany s’ha impulsat l’obertura de nous centres, onze en total a tot Catalunya.

Per la seva banda, la consellera d’Educació, Anna Simó, també ha defensat la importància de les escoles rurals. “Queda molta feina per fer però hem aconseguit incorporar l’etapa dels 0 als 3 anys. Tenim un compromís amb les escoles rurals, en tenim 360 i volem que siguin encara més”, ha assegurat.