Els productors de fesols de Santa Pau qualifiquen de ''pèssima'' la collita per la calor

La D.O.P anuncia que prioritzaran servir a restaurants i clients de la zona

La collita de fesols de Santa Pau (Garrotxa) ha estat "pèssima". Així de clar es manifesta la Denominació d'Origen protegit d'aquest producte, que culpa a la calor persistent dels mesos d'agost i setembre de la baixa producció que hi ha hagut.

Una calor que va provocar la caiguda de la flor la manca de producció de tavelles. A banda de la calor, la falta de pluges també ha contribuït a una mala temporada de fesols d'aquesta regió característica de la Garrotxa.

Tot plegat ha obligat als productors a prioritzar els restaurants i clients de la zona a l'hora de vendre fesols i, en cas que encara en quedessin, es comercialitzarien en cuit amb les marques dels propis productors, però en cap cas es vendrien en sec.

A banda, des de la D.O.P assenyalen que també es reservaran fesols de Santa Pau per degustar els plats que ofereixen els Restaurants que participen a la Fira del Fesol que tindrà lloc el proper 21 de gener de 2024 a aquesta localitat garrotxina.

Finalment, també recordaen que els productes emparats per la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Fesols de Santa Pau sempre van acompanyats de l’etiqueta identificativa de la denominació i que per raons de traçabilitat i certificació no es poden comercialitzar a granel.