Recta final de la restauració del retaule del Corpus Christi de la catedral de Girona

Acabaran d'aquí quatre mesos

La segona i darrera fase de restauració del retaule del Corpus Christi de la Catedral de Girona es va iniciar la setmana passada i es preveu que duri uns quatre mesos. Quan finalitzin aquests treballs, la peça estarà completament consolidada i, per tant, mostrarà els seus colors originals.

Des del Museu Tresor de la Catedral asseguren que els resultats “prometen ser espectaculars i de gran vivesa”.

Les tècniques restauradores encarregades del projecte són les mateixes que van realitzar-ne la primera fase: Idoia Tantull i Laia Roca.

El seguiment científic i tècnic de l’actuació va a càrrec del personal del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i el finançament compta amb el suport d’una subvenció de la Generalitat de Catalunya.

L’inici d’aquesta fase coincideix amb el quart aniversari de la troballa del vitrall de Sant Martí i Sant Francesc amagat durant cinc segles darrere el retaule, i que ara es pot veure restaurat i exposat a la Sala dels Vitralls del Tresor de la Catedral de Girona. La descoberta va tenir lloc, precisament, durant la primera fase de la restauració d’aquest retaule, dedicat al Corpus Christi, que justament el tapava.