Figueres intensifica els dispositius especials de control de rates a la ciutat

Actualment es gestionen 20 punts de control

L’Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) ha intensificat els dispositius especials de control de rates a través del Servei de Control de Plagues Urbanes. Actualment es gestionen 20 punts de control a la ciutat.

Cada avís que es rep es gestiona fent un control de sis setmanes en embornals i clavegueres de la zona on s’ha activat l’avís. També s’actua a la riera Galligans i en solars abandonats de Figueres que provoquen el focus del conflicte.  

Quan el Servei de Control de Plagues Urbanes reben l’avís, es fa una actuació in situ per confirmar la presència de rates i en quins punts. Un cop es detecta la seva presència, es posa el producte adequat i es fa el seguiment pertinent, de sis setmanes, per comprovar que que no n’hi tornin a haver.

L’objectiu d’aquesta intensificació dels dispositius és controlar la presència de rates al carrer i donar resposta als avisos que s’han rebut per part de ciutadans de la presència de rosegadors a determinades zones de la ciutat.

El Servei de Control de Plagues Urbanes actua també amb el control de coloms, estornells, rates i paneroles i es gestiona des de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Figueres