Enxampats dos lladres de gasoil a Vilobí un d'ells un camioner que volia omplir el dipòsit

Els mossos sorprenen l'home quan xuclava combustible d'un altre camió aparcat a l'AP-7

Els Mossos d'Esquadra han frustrat un robatori de gasoil i han atrapat un camioner disposat a pagar 1.600 euros perquè li omplissin el dipòsit. Els fets han passat aquest dimecres a la matinada a l'àrea de descans de l'AP-7 a Vilobí d'Onyar (Selva).

Una patrulla que feia vigilància per la zona ha sorprès tant el transportista com el lladre quan xuclaven combustible d'un altre camió. Havien forçat el tap del dipòsit, hi havien connectat una mànega i havien fet un muntatge rudimentari per succionar el gasoil.

La patrulla ha atrapat els dos homes, que tenen 40 i 45 anys, quan estaven en plena feina. Tots dos han quedat detinguts per un delicte de robatori amb força. El lladre, precisament, forma part d'una banda que es dedica a robar gasoil de camions.

Segons informen els mossos, el robatori ha tingut lloc aquest dimecres a la matinada. Cap a un quart de quatre de la nit, una patrulla de la comissaria de Santa Coloma de Farners que feia vigilància per l'autopista, i que circulava en sentit sud, ha entrat a l'àrea de descans de l'AP-7 que hi ha a Vilobí d'Onyar per comprovar que tot estigués en ordre.

Allà, des del cotxe estant, les policies que anaven al patrulla han observat com hi havia un camió amb la porta del darrere oberta i que tenia diversos talls a la lona. Les agents han sortit del cotxe i, quan s'hi han acostat, han vist com del dipòsit de gasoil del camió en sortia una mànega de color blau que anava cap al dipòsit d'un altre camió, aparcat just al davant.

En aquell moment, les policies també han vist un home que ha provat d'amagar-se, estirant-se al darrere d'un bloc de formigó (dels que es coneixem com a 'New Jersey').

Després de retenir el lladre, les agents han observat que estava xuclant el gasoil del dipòsit d'un camió a l'altre amb un mètode rudimentari. A més de la mànega, havia instal·lat uns connectors -com una mena de borns- per tenir electricitat, succionar el combustible i enviar-lo cap a l'altra tractora.

Precisament, a l'interior d'aquesta altra tractora hi havia el camioner que havia fet tractes amb el lladre, i que estava disposat a pagar-li perquè li omplís el dipòsit. Ells dos havien acordat un preu molt inferior al que hi ha a les estacions de servei.

El dipòsit, buit

Quan les agents han sorprès els dos homes en plena feina, de fet, ja gairebé havien completat el robatori. Perquè ja havien buidat el dipòsit de l'altre transportista, que té una capacitat per a 1.100 litres de combustible, i que l'havia pagat a 1,70 euros quan havia anat a reomplir en una benzinera.

Els dos detinguts, a qui s'acusa d'un robatori amb força, tenen 40 i 45 anys. Durant l'escorcoll, al lladre li han trobat un tornavís i un tros de tub de PVC a la butxaca. Per la seva banda, el camioner portava 1.610 euros en efectiu al damunt (suposadament, per pagar el combustible).

Els dos detinguts han passat a disposició judicial aquest dimecres. Precisament, el lladre forma part d'un grup que es dedica a sostreure gasoil de camions aparcats en àrees de servei i de descans de l'AP-7. La policia va detenir-ne dos integrants més la setmana passada.