Salt aprova la cessió dels terrenys per a la construcció de l'Institut Salvador Sunyer

El tràmit s'ha allargat durant tres anys

Una vegada finalitzades les expropiacions i les desafectacions dels terrenys on s’ubicarà el nou Institut Salvador Sunyer de Salt (Gironès), i una vegada acabades totes les escomeses i tràmits registrals necessaris, el ple municipal ha aprovat la cessió dels terrenys al Departament d’Educació per la construcció del nou centre d'ensenyament.

L'Institut que actualment disposa de tres línies d’ESO, passarà a poder acollir-ne quatre més dues de batxiller, d’aquesta manera es podrà ampliar l’oferta educativa de batxillerats i cicles formatius, així com també generar espais per a l’Escola d’adults, una reivindicació a la qual es donarà resposta amb el nou centre educatiu del municipi.

Des de fa tres anys el Departament, l’Ajuntament i l’Institut han estat treballant amb el pla funcional per tal d’elaborar el projecte del centre, amb una inversió prevista per al nou institut és mes de 5 milions d’Euros. Es preveu que un cop cedits els terrenys el Departament inici el procés de licitació del projecte.

Aquest nou projecte del Departament d’Educació, s’afegeix a l’ampliació de l’escola de primària El Gegant del Recal recentment inaugurada a Salt, amb una inversió de més de cinc milions d’euros.

Pel regidor d’educació Adrià Martín, el nou institut ha de contribuir a una millora significativa de les oportunitats educatives per als joves de Salt, oferint un entorn d'aprenentatge més ampli i millorat.