Els Mossos seran més presents a Portbou per combatre ''la sensació d’inseguretat''

També s’estudiarà reorganitzar el patrullatge als municipis de l’entorn

Els Mossos d’Esquadra implantaran un pla de xoc per incrementar la presència policia uniformada a la zona de Portbou (Alt Empordà) per intentar “contenir la sensació d’inseguretat” de la ciutadania.

Tot i que el cos considera que es tracta d’un municipi “segur” i on l’últim any els fets delictius s’han reduït, l’alcalde, Gael Rodríguez, fa temps que reclama més efectius per la seva situació transfronterera. Per denunciar la situació, el mes de setembre van engegar una recollida de firmes i van amenaçar amb talls de carretera i de tren.

Per abordar la situació, aquest dilluns Rodríguez i el tercer tinent d’alcalde, Francisco Ábalos, s’han reunit amb la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, l’intendent dels Mossos a Girona, Xavier Domènech, la directora dels Serveis Territorials d’Administració Local, Maria Josep Porta i el director dels Serveis de Salut, Miquel Carreras.

Des del cos policial asseguren que les dades delinqüencials de Portbou “no són preocupants” en comparació amb d’altres municipis i que, de fet, en l’últim any s’han reduït un 10%. Tot i això, per donar resposta a les demandes i millorar la sensació d’inseguretat ciutadana.

Durant la trobada també s’ha parlat d’un projecte a “llarg termini” per reorganitzar el patrullatge als municipis que es cobreixen. De fet, una altra de les queixes que tenia Portbou era que només hi ha nou efectius i que aquests donen servei a diverses poblacions de l’entorn.

Pel que fa a l’increment d’hores de metge que demanaven, a la reunió s’ha transmès que Salut treballen per donar resposta a tot el territori de forma “equitativa”, tot i “les dificultats per la manca de professionals sanitaris”.

Portbou està integrat a l’ABS de Llançà i té 906 habitants inscrits al Registre Central d’Assegurats (73 menors de 14 anys i 833 adults). Actualment, el dispositiu assistencial del municipi preveu 200 visites de personal d’infermeria a la setmana i 70 de personal mèdic. A banda de Medicina General i Infermeria també hi ha servei de pediatria i infermeria pediàtrica i extraccions.