Narcís Comadira explica els seus records de les Fires de Sant Narcís

Es tracta d’un nou acte del programa que serveix de preàmbul a l’inici de la Festa Major

El poeta, pintor, dramaturg, traductor, periodista i crític literari gironí, Narcís Comadira, ha explicat aquest matí els seus records de les Fires de Sant Narcís, com les ha viscut i com les viu. Es tracta de la primera edició de "Les Fires en primera persona”, un nou acte del programa que serveix de preàmbul a l’inici de la festa major de la ciutat.

El Saló de Descans del Teatre Municipal s’ha omplert per escoltar amb complicitat les anècdotes i experiències personals de Comadira durant les Fires. L’acte ha comptat amb la intervenció de l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, qui després d’una breu introducció, ha donat pas al relat de Comadira.

“Avui fem un exercici de memòria pensant també en el futur. Volem deixar a les generacions que vindran els relats més personals sobre les Fires de Sant Narcís per entendre com han anat canviat al llarg dels anys i per explicar també com, paral·lelament, ha canviat la ciutat. I no hi ha ningú millor per estrenar aquest nou acte de Fires que en Narcís Comadira, un dels artistes més importants que ha donat la nostra ciutat”, ha subratllat l’alcalde.

Tot seguit, ha tingut lloc a la plaça del Vi el tradicional Toc de Rams i la ballada de gegants. Aquest esdeveniment festiu consisteix en canviar els rams de gegantes, una acció que s'ha portat a terme cada any just abans de l'inici de la cercavila d'inauguració de les Fires, però que els darrers anys s'ha volgut fer pública i donar-li visibilitat.