Girona asfaltarà la rotonda de la plaça de Salt la setmana que ve durant la nit

Els treballs començaran la matinada de diumenge fins dijous

L’Ajuntament de Girona asfaltarà la rotonda de la plaça de Salt la setmana que ve durant la nit. Està previst que els treballs, que implicaran afectacions generalitzades en l’accés al giratori, comencin la nit d’aquest diumenge a dilluns (del 22 al 23 d’octubre) i s’allarguin fins a la nit de dimecres a dijous, tot i que aquesta previsió pot quedar afectada per la situació meteorològica. En concret, les afectacions de trànsit seran de les 21 h a les 7 h i durant el dia es podrà circular amb normalitat.

L’accés a la rotonda del polígon de Mas Xirgu quedarà tallat per quatre punts. Es tallarà el vial del carrer de Santa Coloma que va des del carrer de Sarrià de Ter fins a la rotonda, i el carrer de Santa Coloma que va des de la rotonda fins al carrer de Cartagena. També es tallarà el carrer de Salt, des del carrer d’Alacant fins al carrer de la Indústria, tram per on transcorre la rotonda.

L’actuació s’engloba dins els treballs de reforma de la plaça de Salt per integrar-hi un nou carril bici bidireccional. L’objectiu principal d’aquesta actuació és convertir el giratori en un eix que uneixi la xarxa pedalable de la ciutat i la futura connexió entre Girona i Vilablareix.

Concretament, la nova anella per a bicicletes unirà el carril existent de la carretera de Santa Coloma, provinent del carrer d’Oviedo, amb el futur tram de connexió entre la plaça de Salt i el vial del carrer del Riu Güell, i amb el nou projecte de carril ciclista cap a Vilablareix. El projecte també comportarà millores per a les persones vianants, amb l’ampliació de les voreres i l’adequació dels voltants de la rotonda amb nou enllumenat, semàfors, mobiliari urbà i zones verdes.

Després de l’actuació d’asfaltatge, per tal de finalitzar la reforma de la plaça de Salt, caldrà instal·lar els semàfors i el mobiliari urbà, realitzar els acabats del paviment, la plantació i sembra de la zona verda i posar la senyalització. També caldrà acabar els treballs del carrer de Riu Güell i de Santa Coloma de continuïtat del carril bici.