Curiositats sobre Los Angeles Lakers i Kobe Bryant

Els aficionats a l'esport sempre estan al dia de què passa a les principals lligues mundials de les disciplines preferides. I, en el cas del bàsquet, això fa referència a l'NBA, lliga molt popular i capaç de generar entre sis i vuit mil milions de dòlars per temporada. Per descomptat, parlar de l'NBA és fer-ho de grans estrelles de l'esport la fama del qual ja ha transcendit el món de l'esport. Aquest és cas almenys d'equips com Los Angeles Lakers i de jugadors com Kobe Bryant. Tot i que ens va deixar el 2020, Bryant és una d'aquelles figures capaces de deixar una empremta inesborrable. Per això avui farem un breu repàs de curiositats relacionades amb ell i amb el seu equip.

Diners i patrocinis

Sabies que Kobe Bryant va ser, al seu moment, el jugador de tota l'NBA que més diners guanyava? Ni tan sols figures històriques com Michael Jordan ho han superat en aquest aspecte, perquè Bryant guanyava al voltant de 25 milions de dòlars per temporada.

A aquesta xifra astronòmica, però, hem d'afegir 35 milions més en concepte de patrocinis. Adidas, la popular marca de sabatilles esportives, va ser la primera a patrocinar-lo durant els anys d'estudiant, quan Bryant encara no era famós.

Una personalitat complicada

Segons han explicat els que el coneixien, Kobe Bryant destacava per la constància i la disciplina. No dubtava a dedicar les hores que fossin necessàries per entrenar-se, i fins i tot podia fer-ho a la matinada.

Pel que fa a la seva personalitat, es pot dir que era complicada. Sí, va tenir certs problemes i, fa alguns anys, van sortir a la llum alguns incidents relacionats amb un suposat cas d'abusos sexuals o amb la demanda que va interposar contra els seus pares. D'altra banda, sempre va destacar per atendre amb amabilitat els seus fans.

Los Angeles Lakers, un equip amb història

El nom de Kobe Bryant ha quedat estretament lligat a l'equip en què va jugar durant gran part de la seva carrera esportiva, Los Angeles Lakers. Etern rival dels Boston Celtics és un dels equips més coneguts i populars de tota l'NBA. Així, tant els aficionats que només desitgen veure un partit i divertir-se, com aquells que fan apostes i consulten anàlisis i prediccions de l'NBA per estar al dia, coneixen de sobres la formació groga i blava.

Tot i això, poca gent sap que l'equip no és originari de Los Angeles: en realitat, els Lakers van tenir els seus inicis a Minneapolis. Minnesota, l'estat al qual es troba la ciutat, és coneguda com la terra dels deu mil llacs, i això és al que el nom “Lakers” fa al·lusió. En aquest equip van jugar estrelles de la talla de Lebron James, però també el mític Kareem Abdul-Jabaar. Aquest va ser el primer anotador més gran de la història de l'NBA i, a més, va ser amic personal del mateix Bruce Lee.

Sí, és cert que Kobe Bryant ja ens ha deixat i que no ho tornarem a veure jugar més, però el seu record segueix present en tots els seguidors d'aquest esport tan apassionant. Los Angeles Lakers, per la seva banda, segueix sent un equip potent i, sens dubte, continuarà fent parlar en el futur.