Els quarts pressupostos participats de Platja d'Aro entren a la recta final

Aquest és el darrer cap de setmana per a votar les dotze propostes finals

Recta final de la quarta edició dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró (Baix Empordà) amb la fase de votació entre dotze propostes finals, fins al proper diumenge 22 d’octubre.

Poden participar-hi tots els empadronats al municipi abans del 30 d’agost d’enguany i amb 14 anys complerts, i com a novetat també les persones titulars i cotitulars d’una segona residència; i votar fins a un màxim de tres propostes.

El consistori hi destinarà 200.000 euros en matèria d’inversions i se n’executaran tantes com sigui possible dins la partida, seguint l’ordre de més a menys votades (globalment suposarien 402.000 euros, amb iniciatives de 8.000 a 73.000 euros).

Les votacions es poden fer en línia a tothora al portal Decidim (plataforma impulsa per la Diputació de Girona). Simultàniament hi ha tres punts d’accés públic a internet: Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC) de Platja d’Aro i Castell d’Aro i a Ca La Generosa de S’Agaró (l’edifici municipal on hi ha Correus i Televisió Costa Brava). També es poden omplir butlletes de paper i desar-les a les urnes situades també a les dues OAC, Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro, Biblioteca Mercè Rodoreda i Ca La Generosa a S’Agaró.

Les 12 propostes finalistes són: millora de la Bassa del Dofí (51.000 euros), escultura al giratori del Passeig Ridaura (50.000 euros), cobertura de l’escenari de la Plaça Major (25.000 euros), tòtems i plafons informatius sobre el cinema i les cases de S’Agaró Vell (40.000 euros), fanals a la zona verda Rosa dels Vents (8.000 euros), millora del parc de socialització per a gossos de l’Av. París (18.000 euros), instal·lació d’un rocòdrom interior al Palau d’Esports i Congressos (20.000 euros), millora de l’aparcament de Parc d’Aro i els seus passos per a vianants (35.000 euros), ampliació del parc de Politur (73.000 euros), aparcament de patinets elèctrics amb mòdul de carregador (21.000 euros), construcció d’un parc socialització per a gossos a S’Agaró (40.000 euros) i aparcament de bicicletes elèctriques amb mòdul de carregador (21.000 euros).

En la tercera edició dels pressupostos participatius, l’any 2021, es va aprovar i ja s’ha executat la millora del paviment d’accés a la Llar d’Infants de Castell d’Aro (3.500 euros), la regulació del trànsit a la zona de Parc d’Aro II -per incrementar la seguretat i evitar girs no permesos- (2.000); i la instal·lació d’un tendal a la zona de graderia de l’Skate Park (18.000 euros). També es va escollir, però encara no s’ha completat la construcció d’un Pump Track -circuit esportiu per a bicicletes- amb il·luminació al costat de l’Skate Park de Platja d’Aro (150.000 euros), i l’habilitació d’una pista multiesportiva al parc del c/ Roger de Llúria -envoltada d’una tanca i amb un conjunt de porteries i cistelles- (37.000 euros).

En la segona edició, l’any 2019, també es van escollir quatre propostes, totes completades amb un valor final de 176.500 euros: la instal·lació d’un parc infantil al c/ Agaró de S’Agaró; il·luminació amb fanals alimentats amb energia solar del Camí Vell de Santa Cristina d’Aro al Cementiri Vell; millora de la parada d’autobús de l’Av. Castell d’Aro amb el c/ Estrasburg amb la instal·lació d’una marquesina. Darrerament, actualment fase de contractació i amb hi ha prevista la millora de la zona d’exercici físic a l’aire lliure del Passeig Marítim de Platja d’Aro amb nous i més variats aparells i adequant el paviment.

En la primera edició dels pressupostos participatius, l’any 2018, es van escollir quatre accions,  que ja s’han executat, amb un valor global final de 128.505 euros: punt de gir a l’avinguda central de la zona comercial i d’oci Parc d’Aro de Platja d’Aro per evitar infraccions i incrementar la seguretat de l’encreuament; instal·lació d’una coberta a l’entrada de l’escola Vall d’Aro de Castell d’Aro; generació d’una pas segur per creuar l’Avinguda de S’Agaró de Platja d’Aro a l’alçada del riu Ridaura (pas de vianants amb semàfor i construcció d’una escala i una rampa per donar continuïtat al carril bici); i instal·lació d’una font d’aigua al Parc dels Estanys de Platja d’Aro.