Girona fa més accessible el pregó de Fires de Sant Narcís

També sorteja dotze passis per veure l'acte o els castells des de l'Ajuntament

L’Ajuntament de Girona impulsarà un seguit de mesures per fer el pregó de les Fires de Sant Narcís més obert i accessible a la ciutadania. Una de les accions és que s’instal·larà una tarima a la plaça del Vi per tal que les persones amb mobilitat reduïda puguin seguir la festa i el discurs inaugural amb seguretat i bona visibilitat, el divendres 27 d’octubre. Aquest espai estarà situat a la mateixa plaça, davant del balcó.

“Les Fires de Sant Narcís són la gran festa major de les veïnes i veïns de la ciutat i ells n’han de ser part activa. Amb aquestes propostes busquem que la ciutadania gironina se senti una mica més a prop de les Fires, democratitzant també espais de l’Ajuntament perquè tothom, vingui d’on vinguin, pugui ser part de la celebració”, ha afirmat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas.

A més, s’habilitarà la Sala Miquel Diumé perquè les persones amb necessitats especials puguin seguir l’acte des d’un espai còmode i tranquil. Aquestes mesures se sumen a la iniciativa que ja es va dur a terme l’any passat de comptar amb una persona que farà el seguiment de l’acte amb llenguatge de signes.

D’altra banda, se sortejaran 6 passis amb acompanyant entre la ciutadania per veure el pregó i 6 més per veure la Diada Castellera de les Fires des del consistori. El concurs es posarà en marxa demà, divendres 20 d’octubre, des del perfil d’Instagram @Girona_Cat, amb una publicació sobre com participar-hi. La voluntat d’aquesta iniciativa és donar l’oportunitat a la ciutadania de seguir dos dels actes importants de les Fires des d’un dels punts de major visibilitat.

Les persones interessades en obtenir un dels passis hauran de seguir el compte d’Instagram de l’Ajuntament i comentar la publicació. S’haurà d’especificar si es vol anar a veure l’inici de les Fires amb els balls de la imatgeria de la ciutat i el pregó, el divendres 27 d’octubre, o la Diada Castellera, el diumenge 29 d’octubre. Per fer-ho, s’haurà de posar en el comentari #Pregó o #DiadaCastellera i, a més, etiquetar a qui es portaria com a acompanyant.

S’hi podrà participar fins al dimecres 25 d'octubre, a les 12 h. Les persones guanyadores s'anunciaran el mateix dia a través de les històries del perfil @Girona_Cat d’Instagram.

Girona recuperarà la jornada de portes obertes de l’Ajuntament, una proposta que es va deixar d’oferir amb l’arribada de la pandèmia l’any 2020 i que ara el consistori celebrarà el dimecres 1 de novembre, de 10 a 14 h. Es podran visitar diferents espais del consistori, com ara el despatx d’Alcaldia, la Sala de Junta de Govern Local, el Saló de Plens, la Sala Miquel Diumé i la Sala Renart.