Peeping Tom torna al Temporada Alta amb un díptic en dues parts

L’espectacle es podrà veure el 28 d’octubre al Jardí de Figueres, nova seu del festival

La prestigiosa companyia belga Peeping Tom torna a Temporada Alta dotze anys després amb l’espectacle ‘Diptych: the missing door and the lost room’, una adaptació del 2020 per part de Gabriela Carrizo i Franck Chartier, els quals el 2013 i 2015 van crear les peces originals amb la Nederlands Dans Theatre.

L’espectacle, que es podrà veure el 28 d’octubre al Teatre Jardí i servirà per inaugurar Figueres (Alt Empordà) com a nova seu del festival, consta de dues peces curtes (The missing door i The lost room) protagonitzades per personatges que van evolucionant en espais dels quals no poden escapar.

Les dues parts del díptic tenen la seva pròpia ambientació. The missing door està ubicada en una habitació o passadís ple de portes que no s’obren. Per la seva banda The lost room transcorre en una cabina d’un vaixell i es focalitza en el món interior dels personatges. Els canvis escènics entre les peces són visibles pel públic i formen part de la performance, com si es tractés d’un muntatge cinematogràfic en directe. 

Al mateix temps que utilitzen un llenguatge únic i extrem de moviment i ‘performance’, els directors presenten un món inquietant, fosc i tancat, típic de les obres de Peeping Tom.