Les barraques de Girona donaran aigua gratis a qui ho demani per reduir el consum d'alcohol

L'Ajuntament crea un Punt Lila adreçat al públic familiar

Les barraques de Girona donaran aigua gratis a qui ho demani per reduir el consum d'alcohol durant les Fires de Sant Narcís. És una de les mesures que ha implementat l'Ajuntament amb l'objectiu de fomentar els hàbits saludables, sobretot entre els més joves.

A més, el punt de salut també oferirà taps per a les orelles i, com en edicions anteriors, preservatius i proves d'alcoholèmia. L'Ajuntament de Girona ha presentat aquest dimecres la campanya de salut i igualtat als espais d'oci durant les festes en un acte a l'institut Sobrequés, d'on són les estudiants que han dissenyat els cartells informatius que hi haurà a la ciutat. Una altra de les novetats d'aquest any és la creació d'un Punt Lila específic per al públic familiar.

A més, aquest setembre, persones que formen part de les entitats han fet formació sobre la dispensació d'alcohol i la prevenció de les violències masclistes i seran els referents de cada barraca per informar els joves, detectar consums irresponsables, prevenir la presa de drogues i vetllar per entorns segurs durant les festes de Girona.

Com en altres edicions, des del Punt de Salut (gestionat pel projecte Som.NIT de la Creu Roja) Jove difondran també informació sobre consums, sexualitat i altres temes de salut, donant preservatius gratuïts o un espai on els usuaris podran fer tests d'alcohol per valorar si poden conduir per tornar a casa. Com a novetat, aquest any repartiran taps gratuïts per protegir les oïdes per a qui en necessiti.

Bosch ha remarcat que aquests mesures s'han adoptat per promoure unes festes "segures i responsables" i, també, per aconseguir el distintiu 'Q de festa' del programa 'Nits de Qualitat' de la Generalitat.

Totes aquestes mesures quedaran recollides en un seguit de cartells que es penjaran per la zona de barraques. Dues d'aquestes il·lustracions, de sensibilització i prevenció sobre les drogues, sorgeixen d'un concurs i les han creat les estudiants del batxillerat artístic de l'institut Santiago Sobrequés Mireia Grabulosa i Ada Sabadell.

Punt Lila familiar

Aquest any hi haurà també un Punt Lila a la Copeta i al parc del Migdia, dirigit al públic familiar amb l'objectiu de visualitzar i entendre les diversitats a través del joc. Un punt lila familiar, dinamitzat per La Tribu Juganera, que posarà la mirada en les violències més enllà dels espais d'oci nocturn per oferir un abordatge col·lectiu i comunitari per combatre-les i eradicar-les.

Aquest punt estarà actiu el dimecres 1 de novembre al matí al concert de la Copeta i, a la tarda, al concert que tindrà lloc al parc del Migdia. El diumenge 5 de novembre al matí també serà en aquest mateix parc, en el marc de la trobada gegantera.

En paral·lel, es manté el Punt Lila de l'esplanada de la Copa durant set nits com a espai d'informació, sensibilització i seguretat per a noies i persones LGTBI en cas d'assetjament o agressió masclista. El gestionarà la Cooperativa Doble Via.