Descobreix els guanyadors del concurs fotogràfic ''Educant la Mirada'' de Platja d'Aro

S'han repartit 5.250 euros en premis

El jurat del concurs de projectes fotogràfics “Educant la Mirada” ja ha escollit els guanyadors d’enguany del concurs Educant la Mirada de la Biblioteca Mercè Rodoreda de Castell-Platja d’Aro (Baix Empordà).

Es tracta d’un certamen d’àmbit internacional emmarcat en les activitats fotogràfiques de Fotoplatjadaro, organitzades per la mateixa biblioteca amb la col.laboració de l’Associació Fotogràfica Educant la Mirada, que reparteix un total de 5.250 euros en premis i que aquest 2023 celebra 10 anys.

L’objectiu del concurs és estimular i premiar econòmicament els projectes fotogràfics d’autors que siguin capaços de sorprendre i emocionar, i de traslladar una visió pròpia del seu món personal o del que els envolta. La participació i la temàtica són lliures i l’únic requisit és que les imatges hagin estat preses amb un aparell fotogràfic o dispositiu amb càmera.

Com cada any, els projectes han rebut elogis per part del jurat i l’organització per l’elevat nivell creatiu, estètic o tècnic i pel seu gran valor socio-documental, que mai deixa de sorprendre. Entre els 353 projectes presentats per autors locals, nacionals i d’arreu del món, s’han escollit els següents guanyadors:

Guanaydors de l'edició 2023:

  • Primer Premi: Jorge Hector Monaco (Buenos Aires, Argentina), "Cuerpos Disidentes"
  • Segon Premi: Amalia Perez Alzueta (Barcelona, España), "Fémina"
  • Tercer Premi: Javier Pedro Fernandez Ferreras (Urduliz, España), "Cazadores Kazajos"
  • Premi Jove: Karina Birkbulatova (Roma, Italia), "The Two Parallel"
  • Premi Local: Luis Izquierdo-Mosso (Llagostera, España), "Basades en fets reals"

Gran diversitat de projectes

El projecte “Cuerpos Disidentes” narra sobre els nous paradigmes de gènere, sobre el gènere fluid i les persones que han transformat el seu cos. El projecte “Fémina”, amb una estética delicada basada en els treballs de Ziquian Liu, indaga sobre la atemporalitat de la feminitat i questiona fins on arriben les idees preconcebudes sobre la dona.

“Cazadores Kazajos” ens porta imatges dels habitants d’una remota regió muntanyosa de Mongolia, que amb l’ajuda d’àguiles reals es sustenten en la caça de des de fa 2 sigles. En el projecte “The two parallel”, la Karina Birkbulatova ens narra la història real de dues germanes, separades de petites, on una germana viu en un poble petit i probre i l’altre viu a la ciutat, rep una educació en una escola prestigiosa i va a ballet.

Nascut durant la pandèmia del Covid-19, “Basades en fets reals” recrea interiors, paisatges, edifics etc, que ha recordat o somiat el seu autor en una sèrie de fotografies d’ambients construïts en miniatura.

Els projectes guanyadors i finalistes seran publicats en un catàleg i les obres seran exposades durant l’hivern 2023-2024 als jardins de la Masia Bas de Castell-Platja d’Aro. Es podrà recollir còpia del catàleg a partir del mes d’octubre a la Biblioteca Mercè Rodoreda.