Busquen l'autor d'unes pintades a la façana del Castell Palau de la Bisbal

El delicte pot comportar penes de sis mesos a tres anys de presó

La Policia Local de la Bisbal d’Empordà ha obert diligències penals per un delicte contra el patrimoni històric per les pintades que van aparèixer el passat 10 d’octubre a la façana del Castell Palau del municipi.

El cos policial bisbalenc investiga si aquestes pintades podrien estar relacionades amb d’altres fets similars ocorreguts a la ciutat, els quals podrien tenir la mateixa autoria. Aquest tipus de delicte pot comportar penes de 6 mesos a 3 anys de presó.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Dilmé, considera "intolerables aquestes actituds que atempten sovint contra el patrimoni de particulars i, en aquest cas a més a més, contra el nostre patrimoni històric". "La llei ens marca el camí i farem que els responsables d’aquest disbarat paguin pel delicte que han comès", ha explicat Dilmé.

El Castell Palau de la Bisbal va ser construït entre finals del segle XI i principis del XII pels bisbes de Girona. L’edifici és una de les mostres més importants del romànic civil empordanès i català.

El Castell Palau, que presenta una planta lleugerament rectangular, amb una longitud de 21,50 m i una amplada de 20,50 m, va ser ampliat en el segle XIV amb la muralla exterior i altres dependències.

La façana principal va ser molt modificada en els segles XVI i XVII per donar-li un caràcter més sumptuós. El passat 2022 l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà va destinar 442.455 euros en unes obres de rehabilitació de la façana de l’emblemàtic edifici.