Estupefacció del papa Francesc per haver de beneir la Moreneta de Girona en castellà

El pontífex va interpel·lar sorprès al cardenal Omella i aquest va respondre que no era calia fer-ho en català

El papa Francesc va preguntar al cardenal Joan Josep Omella per la llengua en què estava escrit un text que havia de llegir el 7 d’octubre passat durant l’audiència als participants en el pelegrinatge a Roma de la confraria de la Mare de Déu de Montserrat, amb motiu dels 800 anys de la seva fundació.

Durant aquesta audiència va beneir la imatge de la Moreneta que es venera a la catedral de Girona. En veure el text, Francesc va constatar que estava en castellà. “No ha de ser en català?”, va preguntar-li a Omella. El cardenal li va respondre que “no” i tot seguit el papa va procedir a la lectura de ‘Déu de la tendresa’ en castellà.

Fonts de l’Arquebisbat han apuntat que aquest tipus d’actes estan molt planificats i tot està pautat, i recorden que el Papa utilitza habitualment l’italià i el castellà. A més, han remarcat que a l’inici de l’audiència, el Papa va saludar amb un "bon dia" a tots.

El diàleg sobre l’idioma del text que havia de llegir el Papa té lloc justament mentre acabaven les últimes notes d’un cant en català.