Troben una gran taràntula abandonada dins un contenidor a Girona

La Policia Municipal ha multat els suposats propietaris, uns estudiants de la residència de Montilivi

La Policia Municipal de Girona ha trobat una taràntula viva de grans dimensions abandonada dins un contenidor. Diumenge, cap a les 5 de la tarda, un veí va trucar la policia alertant que havia vist una aranya immensa enmig de les escombraries en un contenidor situat al carrer Mercè Rodoreda.

Quan els agents hi van arribar, van trobar un terrari de vidre amb dos aràcnids dins, una taràntula estava viva i n'hi havia una altra de morta. Els agents van seguir el rastre de les aranyes fins a la residència d'estudiants de Montilivi. La Policia Municipal ha sancionat els quatre estudiants propietaris de les aranyes per abandonar un animal potencialment perillós a la via pública.

Troballa esgarrifosa la que del veí que va veure, dins un contenidor, una aranya de grans dimensions i va trucar a la Policia Municipal diumenge a la tarda. Immediatament, dos agents es van desplaçar fins al carrer Mercè Rodoreda de Girona. Allà, van obrir el contenidor i, a dins, hi van trobar un terrari de vidre amb dues taràntules, una viva i l'altra que ja estava morta.


Els agents van mobilitzar el llacer de la brigada municipal, que va portar el terrari amb les aranyes a la seu dels Agents Rurals, que es van fer càrrec dels artròpodes.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents van poder saber que els responsables de l'abandonament de les dues taràntules eren uns estudiants de la residència d'estudiants de Montilivi. La Policia Municipal va poder identificar els quatre joves i els va multar per una infracció de l'ordenança municipal de tinença d'animals.

Segons l'article 94.4 de l'ordenança, es considera una infracció greu "deixar solt o abandonar un animal potencialment perillós o no haver adoptat les mesures necessàries per evitar que s'escapi o perdi". Com que és una infracció greu, els joves s'enfronten a multes d'entre 401 i 1.500 euros.