Més de 1.500 persones participen a la cursa del Carrer Nou de Girona

Nan Oliveras i Carmen Maria Rodríguez han estat els guanyadors dels 10 kms

La Cursa Popular del Carrer Nou ha fet bullir el centre de Girona en la seva 44 edició. Aquest matí s’ha celebrat la mítica prova del comerç de la ciutat, organitzada per l’associació Girona Centre Eix Comercial, amb un nou èxit de participació de més de 1.500 corredors, de totes les edats.

Nan Oliveras (CA Olot-Terra de Volcans), i Carmen Maria Rodríguez han estat els guanyadors absoluts de la cursa estrella dels 10 km, amb un temps 30:27 i 39:08 respectivament. Hamza Bouchallikh (GEiEG) s’ha endut de nou el trofeu en la categoria absoluta masculina de la distància dels 5 km, i Olatz Zabala, amb un temps de 19:06, ha obtingut la primera classificació en la categoria absoluta femenina de la mateixa prova.  

Juan Ramon Garcia, de 77 anys, i Mia Bosch, de 61 anys, han estat el trofeu honorífic Antoni Juliol als corredors de més edat, en les categories masculina i femenina. 

La segona i tercera posició en el pòdium general dels 10 km ha estat en categoria masculina per a Ismail Atrik (GEiEG), amb un temps de 31:25, i per a Jimmy Whelan, amb un temps de 32:56. En categoria femenina, la segona classificada ha estat Alba Batlle (GEiEG), amb un temps de 40:07, i Merche Martín (Prat Triatlo), la tercera, amb un temps de 40:36. 

Pel que fa a la prova dels 5 km, el segon i tercer classificats en categoria masculina han estat Elm Planas i Adrià Estévez, ambdós del Club Natació Banyoles, amb un temps de 16:03 tots dos. En categoria femenina, s’han classificat Sarah Patterson (GEiEG), amb un temps de 19:50, i Clàudia Illa,  amb un temps de 21:27 minuts. 

En tots els casos, els corredors han millorat els temps de l’any passat en les dues distàncies.

Trofeus a les milles urbanes

El pòdium de la milla urbana en categoria femenina (milla 1) ha estat per Adriana Menacho en categoria absoluta, amb un temps de 06:03, i per a Martina Margenet en categoria infantil, amb un temps 05:15. Alba Antúnez (GEiEG), amb un temps de 05:08, ha estat la guanyadora de la categoria junior, i Anna Esther Fidalgo (GA Lluïsos de Mataró) i Núria Berta, amb un temps de 05:53 i 09:28, han estat les classificades en les categories veteranes B i A, respectivament.

Per la seva banda, els trofeus de la milla 2 (categoria masculina) han estat per a Martí Planella (GEiEG) en classificació absoluta, amb un temps de 07:47; per a Gerard Bausili, en categoria infantil, amb un temps de 05:28; per a Ismael Boulez, en categoria junior, amb un temps de 04:48; i per als veterans Joan Navarro (categoria A) i Jordi Villaba (categoria C), tots dos del club Lluïsos de Mataró, amb un temps de 04:48 i 06:20 respectivament.

Els premis especials a la participació han estat per a les escoles Eiximenis, Alsines i Joan Bruguera. Es poden consultar totes les classificacions en aquest enllaç.

Nou recorregut

La nova proposta de recorregut, que per motius aliens a l’organització s’ha traçat en aquesta edició, ha estat aplaudida tant pel públic, que ha gaudit més de l’espectacle, com per bona part dels participants, tot i l’exigència del nou circuit circumscrit al barri vell de la ciutat.   

Les autoritats municipals i els representants de Girona Centre Eix Comercial ha estat els encarregats de donar el tret de sortida a les diferents proves. Hi han participat l’alcalde de Girona, Lluc Salelles; la regidora de promoció econòmica, Gemma Geis; la regidora d'Hisenda i Convivència i Seguretat, Sílvia Aliu; la presidenta de Girona Centre Eix Comercial, Mercè Ramírez de Cartagena; el vicepresident de l’associació de comerciants, Josep Maria Noguer; i el membre de la junta de l’entitat, Quim Gubau.

També s’hi han sumat els representants de les marques patrocinadores i col·laboradors de la cursa (Abelenda Advocats, Intercargirona, Trek Bicycle i Alma, Interesport Akilia i Peacok, entre d’altres), a més dels representants del Rotary Club Girona. Per la seva banda, el gendre de l’Antoni Juliol, Josep Maria Masferrer, ha estat l’encarregat de lliurar el trofeu honorífic.

Aquest any la cursa repeteix solidaritat amb els rotaris gironins. El club, que ha aportat més de seixanta voluntaris a la cursa, destinarà la donació al projecte d’El Trampolí, una organització dedicada a l’atenció de persones amb una discapacitat intel·lectual i síndrome de down. 

A la cloenda de la cursa, Girona Centre Eix Comercial ha tornat a fer un balanç “molt positiu” de l’edició. En opinió de la seva presidenta, la cursa popular del carrer Nou “és una jornada festiva molt arrelada entre els gironins i un orgull per al comerç de la ciutat”.

“Aquesta cursa és un clàssic a casa nostra i també a comarques gironines i estem contents que la seva popularitat se sumi a la participació de grans atletes”, ha afegit. L’organització ha volgut posar de manifest el seu agraïment als patrocinadors, col·laboradors i a les institucions que hi col·laboren perquè “sense ells, la festa no és possible”. També ha fet menció especial dels voluntaris. 

Girona Centre Eix Comercial ha sumat als trofeus, premis en format xec regal per als primers classificats per bescanviar als comerços de Girona associats a l’agrupació.