Mig miler d'amants del vi s'apleguen a la 2a fira Territori Pissarra de Colera

Fins a divuit cellers van oferir els seus vins provinents de sòls pissarrosos

El Passeig Marítim de Colera (Alt Empordà) es va omplir durant la jornada d'ahir amb 500 persones que van participar a la segona edició de la fira Territori Pissarra entre les 11:30h i les 20:30h per tastar els vins de divuit cellers que van presentar les seves referències provinents de sòls pissarrosos.

La jornada va arrencar amb l'actuació d'Alverd Oliva que va acompanyar als assistents que passejaven de parada en parada preguntant, tastant i comprant els vins provinents de l'Empordà, el Priorat, el Penedès i el Llenguadoc - Rosselló mentre obrien boca per degustar les tapes que els restauradors del municipi havien preparat per a l'ocasió.

Amb tot, el major nombre de persones es van aplegar a partir de les 17:30h, amb l'inici del concert dels Perduts de Sant Esteve de les Roures que van amenitzar els tastos fins pràcticament la finalització de la trobada.

Els organitzadors de la fira van qualificar la jornada d'èxit i asseguraven estar "contents" amb les xifres d'assistència d'un esdeveniment que esperen es "consolidi" en el calendari i "ajudi a tots els cellers a treure'n profit".

En aquest sentit, pràcticament tots els assistents van fer ús del val de descompte de 5 euros que se'ls oferia amb la copa per a comprar una ampolla de les que els cellers van posar a la venda en el transcurs de la fira.

A l’edició d’enguany per part de la regió vitivinícola de l’Empordà hi han participat el Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Gerisena, Celler Hugas de Batlle, Celler Mas Pòlit, Espelt Viticultors, La Vinyeta, Mas Llunes, Somni d’Istiu, Vinyes d’Olivardots i Vinyes dels Aspres.

Del Llenguadoc-Rosselló: Domaine du Traginer i La Tour Vieille.

Del Penedès: Orda Vins.

Del Priorat: Celler Burgos Porta, Clos Pachem, Costers del Priorat, Perinet i Sandra Doix.

D’altra banda també hi havien mostres del Celler Martín Faixó (DO Empordà) i Mas d’en Gil (Priorat).

Territori Pissarra Colera | Empordà és una activitat organitzada per Territori Pissarra i Celler Hugas de Batlle i compta amb el suport de l’Ajuntament de Colera i el Consell Regulador de la D.O. Empordà.

Canvi climàtic i vins

En la taula rodona del divendres els viticultors d'Hugas de Batlle de l'Alt Empordà, La Tour Vieille de la regió de Llenguadoc-Rosselló i el Celler Burgos Porta del Priorat van debatre sobre la problemàtica del canvi climàtic i de quina manera afecta a la producció dels vins.

Les intervencions dels ponents en aquest assumpte van ser variades i mentre uns es mostraven clarament preocupats, altres eren més optimistes malgrat tots ells van coincidir en trobar-se a "l'expectativa" alhora que confessaven que la producció "ha caigut" a la vegada que "la qualitat ha augmentat".

Al seu entendre el canvi climàtic "és un problema evident" i això els portarà a "reinventar-se" per a poder subsistir.