Figueres recupera les visites nocturnes al cementiri per Tots Sants

La primera serà el 28 d'octubre i la segona el 4 de novembre

Figueres (Alt Empordà) recupera les visites nocturnes al cementiri municipal per conèixer aquest espai patrimonial de la ciutat. Es faran dues visites, per a 175 persones cada una, a l’entorn de Tots Sants.

La primera tindrà lloc el 28 d’octubre  i la segona, el 4 de novembre. Aniran a càrrec del metge forense Doctor Narcís Bardalet, la historiadora de l’Art i regidora de Cultura, Mariona Seguranyes i el biòleg Josep Maria Dacosta.

En aquestes visites s’explicaran els elements escultòrics més importants del cementiri i la seva història, es resseguirà la història i les circumstàncies de la mort d’alguns dels personatges que hi van ésser enterrats i  la diversitat d’espècies que hi conviuen i anècdotes. Una acurada il·luminació amb espelmes anirà a càrrec de Bruno Pérez.     

La visita del dia 28 d’octubre, anirà precedida per una conferència introductòria a càrrec de  Joan Manuel Soldevilla, amb el títol El misteri dels anglesos del cementiri de Figueres, entorn a la família d’editors protestants López Murray, al tanatori de Figueres, a les 19.30h.

La visita nocturna del dia 4 de novembre serà a les 20.30h, amb els mateixos participants. Aquesta s’emmarca en el Festival Som Cultura del Patronat de Turisme de la Costa Brava i Pirineu de Girona.

Les entrades de les visites, que tenen un preu de 3 euros, es podran adquirir a partir del 17 d’octubre a les 12 del migdia a https://figueresaescena.koobin.com/visita-nocturna-cementiri i també a https://somcultura.com/experiencies/cementiri-de-figueres/ per la visita.