Girona i la UdG treballen en millorar les connexions del transport públic als campus

El consistori avança que ajudarà la universitat en tramitacions de nous edificis i equipaments

L'Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona (UdG) han anunciat aquest dimecres que treballen per millorar les connexions del transport públic en els campus. En una reunió entre l'alcalde de la ciutat, Lluc Salellas, i el rector de la UdG, Quim Salvi, s'ha posat sobre la taula la necessitat de fer arribar la Girocleta al campus de Montilivi i al Parc Científic i Tecnològic o ampliar les freqüències dels busos que van a les facultats universitàries.

Salvi, ha recordat que la mobilitat dels estudiants suposa "el 70% de les emissions de CO2" que genera la UdG. Per això aposta per buscar alternatives per arribar a les facultats que passin per millorar l'oferta del transport públic o d'una mobilitat conjunta.

El rector ha afegit que la universitat té uns 15.000 estudiants i per això cal adequar l'oferta per aconseguir que el transport privat vagi a la baixa. Una de les opcions passa perquè l'ATM de Girona englobi més municipis de la demarcació, però també per reforçar les connexions dels campus amb la resta de la ciutat.

En aquesta línia, l'alcalde de Girona ha detallat que estan treballant en fer arribar el servei de bicicleta pública Girocleta al campus de Montilivi i també al Parc Científic i Tecnològic.

Són dues de les demandes més importants que té el consistori sobre la taula des de fa anys. Salellas ha assegurat que són qüestiones complexes però que hi ha "voluntat política" per resoldre-ho. Per altra banda, també es planteja reduir la freqüència de pas dels busos que passen per la UdG per garantir que més estudiants puguin agafar el transport públic per anar a classe.

Trobades periòdiques

Aquesta primera trobada entre el rector de la UdG i l'alcalde de la ciutat també ha tractat altres temes com ara com desenvolupar projectes conjunts i donar sortida a les necessitats que té la comunitat universitària. Quim Salvi considera que amb responent a aquestes peticions es contribuirà que "el talent i les oportunitats" que genera la UdG suposin una "millora" per la ciutat.

A més, l'alcalde ha assegurat que ajudaran a "agilitzar tots els tràmits necessaris" en l'ús de nous equipaments i edificis que necessiti la UdG per seguir creixent. Lluc Salellas ha concretat que "més enllà del campus de Salut", que es projecta entre Girona i Salt, la universitat tindria altres oportunitats de creixement en un futur proper.

Aquesta reunió que s'ha celebrat aquest dimecres es preveu repetir de forma periòdica al llarg de tot el mandat. La previsió és que UdG i Ajuntament de Girona es trobin entre tres i quatre vegades a l'any. En properes reunions, l'alcalde preveu abordar un altre dels problemes que hi ha oberts amb la comunitat universitària, que és el de l'habitatge i la manca de places en residències. De moment, el tema està sobre la taula.