Tres investigats vendre gossos procedents de l'Europa de l'Est a Sant Jordi Desvalls i Vilopriu

També sobreexplotaven sexualment els animals, que es trobaven en molt mal estat

Agents del Seprona de la Comandància de la Guàrdia Civil de Girona, van iniciar una investigació arran d'una denúncia presentada a finals de març d'aquest any per l'ús indegut i sense consentiment d'un número de nucli zoològic, que es feia servir fraudulentament per comerciar amb gossos a diferents pàgines web.

Les persones investigades llogaven finques rústiques o similars per utilitzar-les com a viver de gossos sense cap mena d'autorització administrativa o control sanitari. Posteriorment, oferien els cadells a través d'internet, venent directament o bé a través de botigues d'animals.

Per dur a terme totes aquestes actuacions, importaven animals de l'Est d'Europa i feien servir diferents línies telefòniques a nom d'antics empleats, els quals no tenien coneixement d'aquests fets.

Els agents van esbrinar que aquest grup actuava en finques situades a les localitats de Sant Jordi Desvalls (Gironès) i Vilopriu (Baix Empordà), on duien a terme una sobreexplotació sexual dels animals adults per obtenir el nombre més gran de ventrada per any

. A més, l'estat de les instal·lacions i els animals era pèssim, sense les mínimes garanties d'higiene i salubritat per als cadells.

L'Ajuntament de Vilopriu ha col·laborat en tot allò necessari en les actuacions dutes a terme. Els agents del Seprona van procedir al tancament d'aquestes instal·lacions i a la distribució dels animals que hi havia, entre diverses protectores de la comunitat.