Begur premia el director de cinema Javier Fesser en el Festival Internacional de Cinema

El film britànic 'A Gaza Weekend' inaugura el certamen

El Festival Internacional de Cinema de Begur (Baix Empordà) premiarà el director de cinema Javier Fesser amb el premi Empordà. Fesser ha presentat recentment el film 'Campeonex', la continuació de la pel·lícula 'Campeones' en què hi participaven persones amb discapacitat intel·lectual.

El certamen arrencarà aquest dimarts 10 d'octubre amb la projecció de curtmetratges fets per alumnes de les escoles de Begur i Esclanyà i un homenatge a Cary Grant i Audrey Hepburn. La inauguració oficial es farà el dimecres amb la projecció de la comèdia 'A Gaza Weekend', un film britànic del realitzador Basil Khail i que donarà el tret de sortida a la secció oficial.

El certamen arriba a la 9a edició amb la projecció de diverses propostes internacionals, com ara 'Les choses simples', d’Éric Besnard, 'The End of the Sex', de Sean Garrity i 'Proyecto Fantasma', de Roberto Doveris. El festival també projectarà la vida del músic i humorista Al Yankovic, que protagonitza Daniel Radcliffe i Evan Racherl Wood. A més, un dels protagonistes de la pel·lícula 'Campeonex', Brianetor, serà a Begur per assistir a l'estrena del documental 'La vida de Brianetor', d'Álvaro Longoria, en què es radiografia com s'ha convertit en un influencer.

El festival mantindrà la seva aposta per curtmetratges dirigits per dones i la secció Mirada Femenina acabarà amb un dinar amb la presència de la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell, i les productores Valérie Delpierre ('Las Niñas' i 'Estiu 1993') i Carolina Yuste, entre d'altres convidades. En l'aposta pels clàssics, el festival projectarà 'Charada' (1963) en un homenatge que farà a Audrey Hepburn i Cary Grant.

El dijous a les deu de la nit es viurà un dels moments més importants amb l'entrega del premi Empordà al director de cinema Javier Fesser. Es tracta del realitzador de 'Campeones' i la seva saga, 'Campeonex'. El diumenge es tancarà la mostra amb l'homenatge a Jean-Pierre Jeunet, que és el responsable de films com 'Amelie' o 'Alien Resurrection'. En aquest homenatge es projectarà el llargmetratge 'L’extravagant voyage du Jeune et prodigieux T.S. Spivet'.