El 5è cicle 'Concerts a Cegues' portarà 15 concerts en nou espais de Girona

El festival inclourà el Museu dels Jueus, Santa Caterina o el Cooking Girona entre els nous escenaris

La cinquena edició dels Concerts a Cegues portarà 15 actuacions a 9 espais de Girona entre el dissabte 11 de novembre i el 2 de desembre. Es tracta de concerts sorpresa, sense equip de so i en indrets singulars de la ciutat per a un màxim de 50 persones espectadores, on el públic assisteix a la cita sense saber quin artista anirà a escoltar.

Aquest any, el festival estrena noves ubicacions i visitarà per primera vegada el Micvé del Museu d’Història dels Jueus de Girona, el Vestíbul Institucional Narcisa de Caramany i Fontdevila de l’antic Hospital de Santa Caterina i el coworking cooperatiu Cooking Girona.

Aquest matí, el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; la vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, i el director artístic de la iniciativa, Pau Planas, han presentat el festival.

“Que enguany es tornin a celebrar aquests concerts és una mostra més que la ciutat de Girona és una ciutat de cultura, una ciutat ben viva i activa. Des de l’Ajuntament continuarem treballant per mantenir una aposta cultural rica i plural accessible per a tothom”, ha afirmat el tinent d’alcaldia Quim Ayats i Bartrina.

Per la seva banda, la vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M Àngels Planas, ha destacat en la seva intervenció que “a la Diputació de Girona estem especialment satisfets de col·laborar cada any amb el festival, dins de la nostra tasca de dinamització i difusió cultural, i de contribuir, d’aquesta forma, que Girona i comarques –tant riques culturalment parlant- es vagin consolidat com un dels grans epicentres de la música a Catalunya”.

“Creiem que la música, com la cultura en general, val la pena estimular-la. Sobretot quan es tracta de models de festivals que  –tot i que es pretén que arribin a un públic cada cop més ampli– no són particularment majoritaris”, ha afegit Planas.

Amb aquestes noves ubicacions, els Concerts a Cegues reforcen la idea de seguir descobrint nous espais de la ciutat i obrir el festival a ubicacions de gran importància històrica i social. Més enllà dels tres espais que s’estrenen en aquesta edició, també es descobrirà un nou espai de la Catedral de Girona. Després de passar pels soterranis i el claustre del temple, aquest any el festival visitarà la sala Vitralls, on hi podem trobar el vitrall figuratiu més antic de Catalunya.

A més, el festival repetirà les visites al Refugi Antiaeri, els Banys Àrabs i la presó del Museu d’Art, que ja havien acollit concerts el 2022, i tornarà a espais que havien estat seu dels Concerts a Cegues en edicions anteriors com són la Casa Masó i la Capella de Sant Jaume. Aquesta cinquena edició, per tant, comptarà amb 9 espais que acolliran un total de 15 concerts, a la majoria dels espais s’hi oferirà doble sessió.

La programació, que és secreta i no es coneixerà fins que arribi cada concert, seguirà la línia proposada els últims anys, amb artistes consolidats i de renom dins l’escena catalana i, alhora, propostes emergents que estan cridades a ser les veus del futur a casa nostra. Tots els concerts, a més, seran en espais interiors i sense equip de so, seguint una de les màximes del festival.

Les entrades per als concerts ja estan a la venda i es poden comprar a la web de La Tornada a un preu de 10 euros.

En els últims anys, el públic ha pogut sentir Judit Nedermann cantant al soterrani de la Catedral de Girona o David Carabén, líder de Mishima, fent un concert a la presó del Museu d’Art per a 30 espectadors. Tot això s’ha traduït en una proposta d’èxit que en les últimes tres edicions ha penjat el cartell d’entrades exhaurides a tots els concerts.

Cultura per a tots els públics

Un any més, els Concerts a Cegues també oferiran una vessant social amb concerts destinats a fer arribar la cultura a aquells públics que en queden exclosos. El festival va estrenar aquesta iniciativa el 2021 i aquest any portarà dos concerts en residències per a gent gran. La iniciativa s’ha treballat conjuntament amb el servei territorial a Girona del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i oferirà concerts exclusius per a les persones residents i familiars.