La 10a Oncotrail ha recaptat 381.000 euros en la lluita contra el càncer

S'hi han aplegat 2.700 participants en 313 equips

La desena edició de l'Oncotrail, la trail solidària per equips organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, el Club Atlètic Palafrugell i l'Agrupació Excursionista Palafrugell, ha aplegat 2.700 participants integrants de 313 equips i s'han recaptat 381.000 euros. Enguany El Gerió Digital també ha participat patrocinant l'equip Trail Empordà que ha finalitzat en 78ena posició.

La sortida s'ha pres a les nou del matí a la plaça de Can Mario amb el repte de completar els 100 km de recorregut per camins de ronda de la Costa Brava i corriols de les Gavarres. El director de la cursa, Lluí Comet, ha demanat un minut de silenci abans de començar en memòria de totes les persones que ens han deixat al llarg d'aquests 10 anys a causa de la malaltia, mentre la coral infantil Els Virolets interpretava la cançó "Un núvol blanc". Els moments previs han estat amenitzats per una batucada a càrrec del Dracs de la Bisbal.

La jornada, que ha transcorregut sense incidències destacades, ha estat marcada per la forta calor, amb temperatures per sobre de les habituals per aquesta època de l'any.  Malgrat això, els equips més competitius han aconseguit rebaixar els temps registrats en edicions anteriors.

Així, l'equip Quetzal (dorsal 179) ha repetit el primer lloc de la classificació que ja va aconseguir l'any passat, amb un temps de 9 hores i 10 minuts. L'equip Clínica Dental Barea -Zona Zero (dorsal 39) han estats els següents a creuar la línia de meta, amb un temps de 9 hores i 15 minuts, seguits pels Miquelets AEP (dorsal 288), amb un temps de 9 hores 28 minuts.

El límit màxim de temps per acabar la cursa, que molts equips fan caminant, és de 30 hores, per la qual cosa la nit i matinada serà un degoteig d'equips, i durant el matí i migdia del diumenge s'espera l'arribada dels últims participants.

"Per a nosaltres no té cap importància l'ordre d'arribada, tots els equips tenen el mateix mèrit  perquè tots han fet un esforç per recaptar fons i ajudar a la nostra causa, que és l'autèntic objectiu de la cursa", ha explicat Comet.

L'Oncotrail  va ser pionera en aquest format i amb els anys s'ha consolidat com un dels esdeveniments esportius i solidaris més esperats del calendari. El repte consisteix a fer 100 km per etapes, en equips d'entre sis i vuit membres que poden anar fent relleus entre ells, si bé sempre n'hi ha d'haver quatre en moviment.

Per inscriure's, els equips han de fer un donatiu mínim de 1.000 euros a la Fundació Oncolliga Girona, que destina aquests  recursos a millorar el benestar i la qualitat de vida dels malalts de càncer i a finançar projectes de recerca sobre la malaltia.