L'(a)phònica tanca la desena edició amb bona afluència de públic tot i la pluja

El Festival de la Veu de Banyoles exhaureix les entrades de 6 dels 10 concerts de pagament

La desena edició el festival (a)phònica de Banyoles, que va arrencar el 20 de juny passat, s'ha tancat amb un balanç positiu d'afluència de públic tot i la pluja, que en alguns moments va obligar a fer ajustos en la programació sense haver de cancel·lar cap proposta. El 60% de les actuacions programades eren gratuïtes i es van repartir en diferents espais de la ciutat, on es van aplegar centenars de persones.

Pel que fa als concerts de pagament, sis dels deu programats van exhaurir les entrades, com és el cas de Puntí, Juan Perro o el concert de Núria Graham, i els que es van quedar pendents de fer el ple van tenir una ocupació del 85% de mitjana. El festival de la veu de Banyoles va omplir la ciutat de música durant quatre dies amb una trentena d'actuacions i activitats paral·leles per a tots els públics.

La inestabilitat meteorològica va ser una amenaça però finalment es va poder tirar endavant tot el programa amb només un canvi d'ubicació i l'endarreriment del concert de Manel, que va començar una hora de retard per culpa de la pluja. Les actuacions de Markooz i Sanstill a la zona de la Muralla també es van retardar.

No hi ha xifres totals de públic perquè el 60% de la programació és gratuïta però els organitzadors consideren que s'han assolit els objectius previstos, sobretot pel que fa a la qualitat i a l'acceptació de les propostes. "Estem molt contents de l'afluència massiva de públic", assenyalava aquet dimarts el seu director artístic, Francesc Viladiu. Entre les actuacions amb més assistència, destaquen les d'Standstill, Joan Colomo i La Troba Kung-Fú, que va posar el punt i final d'aquesta nova edició amb una gran festa a l'espai de La Muralla. Un altre dels concerts amb més afluència va ser els del Manel al Club Natació Banyoles, que comptava amb una novetat: oferir un servei gratuït de cangur als pares que volguessin seguir el concert. En total, es van inscriure 12 infants d'entre 1 a 10 anys.

Destaca també el concert en petit format que va oferir La Troba Kung-Fú dalt de la barca La Tirona, mentre passejava per l'estany al capvespre. Una iniciativa que va tenir una molt bona acceptació i que els organitzadors ja preveuen repetir-la en les pròximes edicions.

Entre els noms que van desfilar pel festival hi havia Juan Perro, Núria Graham, Anni B Sweet, Salao & Jaco Abel, entre molts d'altres, i propostes que anaven des del flamenc, passant pel jazz, l'òpera o la música pop.