Ripoll rebaixa el lloguer de les naus de la Barricona per atraure emprenedors

L'Ajuntament confia poder emplenar les dues naus que queden lliures d'un total de sis

L'Ajuntament de Ripoll rebaixarà el lloguer de les naus de transició de la Barricona perquè siguin més atractives de cara als emprenedors i a les noves empreses que es plantegin instal·lar al municipi. "Al seu moment es van fixar uns preus però ara han quedat obsolets i al mercat immobiliari privat es troben lloguers més econòmics", explica l'alcalde, Jordi Munell, que afegeix que les naus estan per fomentar l'emprenedoria.

Actualment queden dues naus pendents d'ocupar de les sis que hi ha en total. Ja hi ha interessats de la comarca i de fora per anar-hi i confien que amb la rebaixa de preus acabin de decidir-se. La modificació de preus s'aprovarà en el ple d'aquest dimarts.

Les persones que s'han interessat per aquestes naus que hi ha lliures han reconegut que al mercat privat troben preus més econòmics que els de la Barricona i per això l'Ajuntament ha decidit fer una rebaixa. El ple d'aquest dilluns aprovarà la modificació de preus, que suposa per exemple que l'emprenedor ja no pagui de forma mensual 1,5 euros per metre quadrat durant el primer any sinó 1,2 euros al metre quadrat.

Si les naus fan uns 500 metres quadrats aproximadament, representa que el lloguer passa d'uns 750 euros a uns 600 euros més IVA cada mes. A partir del segon any, el preu passarà a 1,3 i al tercer a 1,5 euros el metre quadrat. El temps màxim per ocupar aquestes naus és de cinc anys encara que es pot acordar una pròrroga.


L'equip de govern, a mans de CiU, confia poder comptar amb el suport de la resta de forces a l'oposició. "Esperem que sigui un acord unànim perquè volem que tots anem a la una en aquest tipus d'iniciatives que sumen", explica l'alcalde, Jordi Munell, que governa amb majoria absoluta. L'objectiu final no és altre que aconseguir fomentar l'emprenedoria i atraure el talent. "És un estímul per als primers anys de funcionament d'una empresa, oferint-los un lloc equipat on poder fer l'arrencada", explica Munell.

Les empreses interessades a instal·lar-s'hi són del Ripollès però també d'altres punts com ara d'Osona. Les naus de transició de la Barricona es troben a un polígon de la carretera N-260.