Olot licita els treballs per renovar l'asfaltatge de l'avinguda Sant Jordi

El consistori ha rebut una subvenció de 290.000 euros de la Generalitat

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olot (Garrotxa) ha aprovat aquest dijous 5 d’octubre la licitació dels treballs del nou asfaltatge de l’avinguda Sant Jordi. S’inicia així el procés per a l’inici de les obres d’asfaltat d’aquesta via, una de les que concentra més circulació de vehicles, especialment trànsit pesant.

L’Ajuntamen s’encarregarà de l’execució dels treballs que es finançaran amb una subvenció de la Generalitat de Catalunya. L’Ajuntament ha reclamat al Departament de Territori que assumeixi els 290.000 euros amb què està pressupostada l’actuació a falta de la variant que obliga a tots els vehicles a passar obligatòriament pel centre de la ciutat. Tal com ja es va acordar a l’anterior actuació, la Generalitat assumeix el cost de l’obra que tira endavant el Consistori.

Aquesta actuació suposarà el recobriment amb asfalt sonoreductor del tram comprès entre la rotonda de la carretera de Santa Pau i el giratori de l’avinguda Girona. També s’asfaltaran diversos trams de l’avinguda entre la rotonda de La Solfa i la d’enllaç amb la carretera de Santa Pau, es renovaran trams de rigoles –els elements constructius que fan de contenció lateral que condueixen les aigües pluvials als embornals– es refaran drenatges, recol·locaran 10 embornals i una desena de tapes de clavegueram. També es tornaran a pintar les marques vials. Està previst que els treballs s’allarguin tres setmanes.

El juliol del 2019 va ser l’última vegada que es van asfaltar els 3,7 quilòmetres de l’Avinguda Sant Jordi amb un recobriment sonoreductor; uns treballs que també van anar a càrrec de la Generalitat. Amb anterioritat, s’havia actuat en la millora del ferm amb asfalt sonoreductor i instal·lació de semàfors a 5 encreuaments viaris (2008) així com la col·locació de flonjalls (el 2012 i 2015), entre altres.

La millora de l’asfaltat és una de les actuacions que l’Ajuntament d’Olot ha acordat amb la Plataforma No és un Vial és un carrer. Altres mesures portades a terme han estat la instal·lació d’arbrat amb l’ampliació d’un tram de la vorera entre el carrer Folch i Torres i Sant Cristòfor i l’eixamplament de les voreres del pont del carrer Zamenhoff.