Descobreix els 20 artistes que actuaran a les barraques de les Fires de Girona

El tret de sortida es donarà el 27 d'octubre

Zoo, Ginestà, La Fúmiga o Los Chikos del Maíz són quatre dels 20 grups que aquest any tocaran a l'escenari de la Copa durant les Fires de Girona. En total seran vuit els dies que hi haurà concerts, entre els quals es combinaran les grans noms de l'escena musical amb d'altres grups emergents.

El tret de sortida a les barraques el donaran el dia 27 d'octubre els tarragonins Crim, acompanyats dels nord-americans Mad Caddies i els madrilenys Biznaga. El dissabte 28 d’octubre, serà el torn dels francesos Not Scientists i Johnny Mafia, dos grups que, com Mad Caddies, tocaran per primera vegada a la ciutat i que portaran el seu rock alternatiu a les Fires de Sant Narcís. Estaran acompanyats pels locals The Holy Sinners en el concert que organitza cada any la Comissió de La Copa.

El diumenge 29 d’octubre serà el torn de la catalana Mariona Escoda, coneguda per guanyar el programa de TV3 'Eufòria'. Aquell dia també es podrà veure els germans Ginestà, i que a Girona tancarà la gira abans d'enllestir el seu quart disc.

La programació musical a l’esplanada de la Copa tornarà el dimarts 31 d’octubre amb l'artista de Santa Cola de Gramenet Queralt Lahoz, que debutarà a l’escenari de La Copa. A Lahoz l’acompanyaran les barcelonines Ketekalles amb la seva proposta barreja de rumba, flamenco i hip hop, i Tarquim, el grup encapçalat pel saxofonista Pau Vidal, amb una proposta que beu de les arrels populars de la música afro-cubana. 

Per Tots Sants, l'organització ha decidit repetir el concert en horari de tarda que es va celebrar per primera vegada a l’any passat. Aquesta vegada, els encarregats de fer ballar els gironins a partir de les sis de la tarda serà l’Orquestra Maribel, que celebren en aquesta gira els seus 10 anys.

El dijous 2 de novembre serà el torn del rap i el hip-hop. Obrirà la nit l’artista gironí Vichy Flock, seguit dels valencians Los Chikos el Maíz, encapçalats per Nega i Tony el Sucio, el grup capdavanter de l’escena hip-hop a l’Estat, amb gires que els han dut també per Amèrica Llatina i que presentaran el seu darrer treball, 'Yes future'. Tancarà la nit Senyor Oca, un dels referents del rap català.

El divendres 3 de novembre, serà el torn dels valencians La Fúmiga, acompanyats per Triquell, un dels artistes del moment en el panorama musical català conegut també pel seu pas al programa 'Eufòria'. La nit, però, l'obrirà Lal’ba, grup provinent d’Olesa de Montserrat que barreja la música urbana amb el pop i l’electrònica, i que es caracteritza per unes lletres plenes de referents catalans, originalitat i humor. 

Tancarà Zoo

L’última nit de barraques, el dissabte 4 de novembre, anirà a càrrec dels cap de cartell d'aquest any, els valencians Zoo. El grup farà parada a la ciutat de Girona en el tancament de la seva gira “Panya Tour” i aquest serà un dels dos únics concerts que farà enguany d’accés gratuït. Els acompanyaran els ontinyentins Auxili, amb la seva proposta reggae i de ritmes jamaicans i els pegolins Smoking Souls, tres dels grups referents del panorama musical valencià actual.