La militància ratifica Presas i Cañigueral al capdavant de la Federació Regional d’ERC Girona

En l'acte també han homenetjat tres militants traspassats aquest any

Pau Presas i Laia Cañigueral han estat escollits per la militància per seguir essent el president i la secretària general de la Federació Regional d’Esquerra a Girona. Al Congrés Territorial celebrat aquest matí a Salt, la militància republicana ha donat suport a l’única candidatura que s’ha presentat al procés obert a terres gironines.

Presas i Cañigueral encapçalen una executiva d’àmplia representació territorial i paritària, “per seguir treballant per les comarques gironines, la justícia social i la independència del nostre país”.

Entre l’equip de “persones compromès, que combina experiència i noves incorporacions” hi ha l’exalcalde de Lladó, Joan Fàbrega, la regidora de Palamós, Maria Puig, l’exalcalde de Porqueres, Salvador Ros, l’alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, o l’exalcaldessa de Figueres, Agnès Lladó.

Després del Congrés s’ha celebrat l’acte d’inici del curs polític i s’ha fet un homenatge a tres militants que han mort durant el 2023.

Teresa Jordà ha estat l’encarregada de llegir una glossa escrita per Miquel Aguirre que ha recordat a l’enginyer industrial i polític Josep Rahola, que va ser senador d’ERC per Girona entre el 1979 i el 1986; a Josep Saguer, mestre de professió, va ser regidor d’ERC a l’Ajuntament de Girona entre 2003 i 2005, així com delegat territorial d’esports de la Generalitat de Catalunya en dues etapes: 2003-2006 i 2007-2011; i a Ismael Ventalló, vinculat al tercer sector i al món social, va ser president de la Secció Local de Caldes de Malavella i President de la Federació Comarcal de la Selva.