La 10a Cursa de la Dona de Girona es marca com a objectiu arribar a les 7.500 inscrites

Es volen recuperar les xifres d'abans de la pandèmia

La Cursa de la Dona de Girona arriba aquest 2023 a la desena edició. La prova, que tindrà lloc el proper diumenge 8 d’octubre, tornarà a tenir com a punt de sortida el parc de la Devesa a les 10 del matí. El recorregut inclourà diferents carrers dels barris de Fontajau i Sant Ponç i acabarà al parc de la Devesa.

El regidor d’Esports i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran Martínez, i els representants d’Esports Parra, Patrícia Parra i Xavier Avellana, han presentat aquest matí l’edició 2023 d’enguany de la prova, que té com a objectiu arribar a les 7.500 inscrites i recuperar d’aquesta forma les xifres de participació d’abans de la pandèmia.

“La Cursa de la Dona va néixer com un esdeveniment de reivindicació de la dona en un àmbit tant masculinitzat com és l’esport, i que ha anat creixent i s'ha convertit en un referent de la ciutat i de les comarques gironines. Esperem i confiem en tenir una edició de rècord”, ha afirmat el regidor Àdam Bertran.

Una de les principals novetats d’aquest any és que s’oferirà el servei d’acollida d’infants municipal La Gombola el dia de la cursa, per tal de facilitar la participació a la prova a les dones que ho desitgin. Aquest servei està adreçat a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys.

Entre les activitats paral·leles que s’han organitzat al voltant de la cursa, hi ha nou entrenaments oficials per a la prova –que finalitzen dimecres que ve- i una xerrada sobre la importància de la cura del sòl pèlvic, que es farà el dijous 5 d’octubre amb la col·laboració del Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya.

Les inscripcions tant per a la cursa com per a les activitats paral·leles i per al servei de cangur s’han de fer a través del web.

La Cursa de la Dona de Girona està organitzada per l’Ajuntament de Girona i Esports Parra, , amb la col·laboració del Club Atletisme Girona i que aquest any compta com a nou  patrocinador principal amb l’empresa d’assegurances MGC, que s’ha involucrat de manera molt activa en l’esdeveniment