Posen a la venda les entrades per a l'exposició 'Dalí. El Crist de Portlligat'

La mostra obrirà les portes el 25 d'octubre

La Fundació Gala-Salvador Dalí ja ha posat a la venda les entrades per a poder visitar l'exposició 'Dalí. El Crist de Portlligat'. La mostra obrirà les seves portes el 25 d'octubre a les 13h i la compra es pot fer online.

L'obra forma part de la col·lecció de la Galeria d'Art i Museu Kelvingrove de Glasgow i s'exposarà de forma temporal a Figueres entre l'1 de novembre del 2023 i el 30 d'abril del 2024.

Per acollir aquesta pintura, el museu adaptarà l'àrea de les Lògies, a la Torre Galatea, per acollir l'exposició centrada en la pintura icònica i el procés creatiu que hi ha al darrera. L'obra no s'havia exposat a l'Estat des del 1952, quan va passar per Barcelona i Madrid. 'El crist' permet explorar la importància que tenia Portlligat en l'obra de Salvador Dalí.

La pintura 'El crist' és una de les més icòniques que té Salvador Dalí. La va pintar com a cloenda d'un període de transformació i simbolitza la culminació del seu desig d'esdevenir clàssic i el 'salvador' de la pintura moderna. L'obra enllaça dos períodes creatius i també serveix de transició. Per això és una obra important ja que ajuda a entendre el moment vital que l'artista vivia.

En ella s'hi pot veure Jesús crucificat en perspectiva, tot mirant cap a la badia de Portlligat (Alt Empordà). De fet, el Teatre-Museu Dalí de Figueres explorarà la importància que tenia el taller de Cadaqués en l'obra de l'artista empordanès. En aquesta mostra temporal s'incorporen aportacions basades en investigacions recents, dibuixos preparatoris i material d'arxiu parcialment inèdit.