Olot adjudica el quiosc de la Plaça Clarà a joves amb discapacitat o risc d'exclusió

Donarà feina a dues persones i oferirà pràctiques als joves de l'escola Joan XXIII

L'Ajuntament d'Olot (Garrotxa) ha aprovat l'adjudicació a l'entitat Integra la concessió d’ús de domini públic d’un quiosc de premsa a la Plaça Clarà.

El consistori va reservar a centres especials de treball o empreses d’inserció aquest servei, després que l’anterior propietari manifestés la seva voluntat de plegar. Integra es farà càrrec d’aquest nou projecte que neix amb la voluntat de continuar creant ocupació per a persones amb discapacitat i/o risc d’exclusió social.

Aquest quiosc de premsa de la Plaça Clarà és, per a Integra, un espai generador d’oportunitats, tan formatives com laborals. D’una banda, perquè oferirà un entorn de pràctiques als alumnes de l’itinerari formatiu específic d’auxiliar de vendes i atenció al públic de l’escola Joan XXIII per a joves amb discapacitat intel·lectual. I de l’altre, representarà la creació de dos nous llocs de treball per a persones amb discapacitat o amb risc d’exclusió social.

Integra traslladarà al quiosc de la Plaça Clarà l’experiència adquirida amb la botiga que van obrir l’any 2008 i que s’afegeix als més de cinquanta anys de trajectòria d’aquesta entitat d’economia social, que va néixer amb la finalitat de crear i gestionar centres i serveis dirigits a les persones amb discapacitat intel·lectual i als infants amb trastorns en el seu desenvolupament o risc de patir-ne.