Llagostera aprova per unanimitat reclamar a Territori la rotonda de Casablanca

La moció, presentada per ERC, recorda que el projecte està encallat des de fa tres anys

El ple de l’Ajuntament de Llagostera (Gironès) ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel grup municipal d’Esquerra Republicana que instava a fer front comú per iniciar converses amb la Conselleria de Territori per reclamar la rotonda de Casablanca.

Després d’anys d’entrebancs burocràtics i polítics, el 2020 el govern municipal llagosterenc, amb els republicans al capdavant, va aconseguir que la Generalitat reconegués l’obligatorietat de fer-se càrrec de la construcció de la rotonda, malgrat que va exposar problemes econòmics per tirar endavant el projecte a curt termini.

Un cop fets tots els canvis tècnics necessaris per engegar el projecte, l’últim dels quals ha estat l’enderroc de l’edifici de Casablanca, ERC creu que cal sumar els esforços de tots els grups municipals per reclamar a la Generalitat la urgència d’execució d’aquesta infraestructura que evitaria molts accidents de trànsit.

D’aquesta manera, el ple també ha aprovat per unanimitat el compromís de tots els grups del consistori a demanar als seus representants al Parlament de Catalunya que vetllin per tal que s’incorpori al pressupost de l'any vinent la partida necessària per fer efectiva l’esmentada rotonda. Aquest giratori és una demanda històrica dels llagosterencs, ja que la cruïlla de Casablanca (confluència dels vials que provenen de Caldes, Tossa de Mar, Girona i Santa Cristina d’Aro) és un dels punts amb més accidentalitat del municipi.

En aquest mateix ple, Esquerra Llagostera es va mostrar preocupada per la implicació del nou govern amb una entitat tan important per la dinamització econòmica del municipi com és la Unió de Botiguers, amb qui, després de 100 dies de govern, encara no s’han reunit i amb qui no han començat a treballar per la campanya de Nadal.

Així mateix, el grup a l’oposició també ha preguntat per la gestió de la post-clausura de Solius, que aquest diumenge deixa de rebre les restes d’orgànica, el que implicarà un augment de taxes pels veïns de Llagostera.